Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ανατροπή! Χωρίς μάσκες οι μαθητές Δημοτικών σχολείων στην Κύπρο



Η νέα σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έλυσε το πρόβλημα που προέκυψε με τις αντιδράσεις των γονέων παιδιών δημοτικών, σε σχέση με τη χρήση προστατευτικής μάσκας, σε συνέχεια της κυβερνητικής απόφασης που ανακοινώθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε.
Τη σύσταση που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στις 22 Αυγούστου 2020, έφερε χθες το απόγευμα νέα ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας.
Ως εκ τούτου, έπειτα από την αναθεώρηση της σχετικής οδηγίας, η χρήση προστατευτικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική από τον γενικό πληθυσμό, ηλικίας 12 ετών και άνω, σε εσωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει αυξημένη συνάθροιση κοινού, όπως αυτοί έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Προαιρετική η χρήση για μικρότερα παιδιά
Μέσω της ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας, διευκρινίζεται ότι για παιδιά ηλικίας 6 μέχρι 12 ετών συστήνεται η χρήση μάσκας σε εθελοντική βάση σε κλειστούς χώρους με αυξημένη παρουσία κοινού.
Τέλος, σημειώνεται ότι, μετά από ενημέρωση που δόθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, οι πιο πάνω ρυθμίσεις θα έχουν ισχύ και στα σχολεία.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη, έφερε ανακούφιση στους γονείς της δημοτικής εκπαίδευσης, με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Σωτήρη Χριστοφή να εκφράζει ικανοποίηση μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, διερωτώμενος πως θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν τα μικρά παιδιά με τη χρήση μάσκας, ειδικά αυτή την περίοδο που στην Κύπρο επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Πηγή
Eμείς από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου