Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ας είμαστε έτοιμοι... Στώμεν καλώς!

 




Στο χθεσινό διάγγελμα ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μας πείσει ότι αν τηρήσουμε τα μέτρα μπορούμε να γλιτώσουμε το νέο κλείσιμο (lock down) και τη συνακόλουθη οικονομική καταστροφή (που ούτως ή άλλως έρχεται). Αν και έδειχνε αισιόδοξος στα μάτια του κόσμου, εμμέσως παραδεχόταν (κάτι που δείχνουν και οι αριθμοί) ότι αυτό είναι αναπόφευκτο αφού σε περίπου 3 εβδομάδες οι Μ.Ε.Θ. θα είναι γεμάτες (αυτή τη στιγμή οι μισές, δηλ. 75, είναι διαθέσιμες και έχουμε 3-4 νέες εισαγωγές καθημερινά... ενώ οι ασθενείς μένουν κατά μέσο όρο στη ΜΕΘ περίπου ένα μήνα)! Έθεσε λοιπόν το δίλημμα ατομική ευθύνη ή lock down, κατά την ταπεινή μου γνώμη για να μετατοπίσει τη δική του ευθύνη ή ανικανότητα στους πολίτες γι' αυτό που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. 

Πάντως πραγματικά δεν πιστεύω ότι λείπει τόσο η ικανότητα ή η επιστημονική επάρκεια από τους πολιτικούς μας ή τους ειδικούς επιστήμονες. Αυτό που λείπει είναι η ΠΙΣΤΗ ΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ... ΚΑΙ ΕΙΣ ΕΝΑ ΚΥΡΙΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ... ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟΝ, ΤΟ ΖΩΟΠΟΙΟΝ... 

Αν είχατε ΠΙΣΤΗ αγαπητοί πολιτικοί και ειδικοί επιστήμονες, θα είχατε και την ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ να δεχτείτε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν θα επιτευχθεί με παράλογα μέτρα που ούτως ή άλλως δεν είναι πρακτικά εφαρμόσιμα. Ακόμα κι αυτοί που προσπαθούν να τα τηρούν, δεν το κάνουν σωστά κι έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μόλυνσης. Είτε λοιπόν λόγω ανυπακοής των πολιτών είτε λόγω μη σωστής τήρησης των μέτρων (πρακτικά όλα γίνονται για τα μάτια του κόσμου...) το πρόβλημα θα επιδεινώνεται μέσα στο φθινόπωρο και το χειμώνα και δεν θα μπορέσετε να το αναστρέψετε παρά μόνο με εκούσια καταδίκη σε εγκλεισμό και οικονομικό θάνατο που θα οδηγήσει και σε πολλούς άλλους θανάτους από φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση κτλ. 

Αν είχατε λοιπόν ΠΙΣΤΗ θα αφήνατε την ΕΛΠΙΔΑ μας στον ΘΕΟ (και φυσικά εμείς θα κάναμε το κατά δύναμη σε επίπεδο λογικής εφαρμογής των μέτρων προστασίας). Αν είχατε ΠΙΣΤΗ θα καλούσατε τον κόσμο σε ΠΡΟΣΕΥΧΗ και ΝΗΣΤΕΙΑ, θα ζητούσατε από τον Αρχιεπίσκοπο να βγαίνουν ΠΑΝΤΟΥ τα ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ, να γίνουν ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ, να γίνονται καθημερινές ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ και πιο συχνή δυνατότητα ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ (εφόσον υπάρχει ευλογία από πνευματικό). 

Εσείς όμως προτιμάτε τη στάση του ΦΑΡΑΩ. Όποια πληγή και να έρχεται, σκληραίνετε τις καρδιές σας και εναντιώνεστε στον ΚΥΡΙΟ και στους πιστούς Του. Γι' αυτό και οι ΠΛΗΓΕΣ θα αυξηθούν μέχρι να χάσετε τα πρωτότοκά σας. Τότε όμως θα είναι αργά για μετάνοια και το επόμενο βήμα θα είναι να πνιγείτε στη δική σας Ερυθρά Θάλασσα της ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ σας...

Αδέρφια έρχονται δύσκολες μέρες, ας ετοιμαστούμε πνευματικά, ας κάνουμε ότι μπορεί ο καθένας πρώτα δουλεύοντας πάνω στον εαυτό μας. Δεν είμαστε καθόλου καθαροί και αν δεν προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι δεν θα καταφέρουμε να επηρεάσουμε και αυτούς που μας περιτριγυρίζουν. Ας γίνουμε ΦΩΣ για τους γύρω μας και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει ο ΘΕΟΣ όταν και με όποιον τρόπο Εκείνος κρίνει. Ας γίνει το θέλημά Του.

Στώμεν καλώς! Καλόν αγώνα...

Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου