Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Τα πραγματικά τελευταία λόγια του Αγίου Πορφυρίου


     Όπως μπορεί να ακούσει κανείς στο παρακάτω υπέροχο ντοκυμανταίρ που και προχθές δημοσιεύσαμε (48:23)

τα πραγματικά λόγια του Αγίου Πορφυρίου κατά τη μακαρία κοίμησή του, ΔΕΝ ήταν αυτά που μας λένε εδώ και χρόνια κάποιοι.
Ενδεικτικά δείτε εδώ στην 19η παράγραφο αναφέρεται: 
«Δεν ήταν τυχαίο ότι τα τελευταία 35 λεπτά της επίγειας ζωής του, ψιθύριζε διαρκώς τα λόγια της Αρχιερατικής Προσευχής του Ιησού, ίνα ώσιν εν, ίνα ώσιν έν ίνα ώσιν εν». Το ίδιο επαναλαμβάνει κι εδώ στην 20ή παράγραφο το ίδιο πρόσωπο.

     Δυστυχώς ο Ιερομ/χος που ισχυρίζεται ότι τα τελευταία λόγια του Αγίου ήταν «ίνα ώσιν εν», ενώ ήταν πολύ καιρό κοντά στον Άγιο δεν κατάλαβε το πραγματικό νόημα των διδαχών του και ρίχνοντας διάφορα «αλατοπίπερα» στους λόγους του προσπαθεί να μας πείσει ότι ο Άγιος ήταν Οικουμενιστής (ιδιαίτερα παράγρ. 6)!  Όπως διαβάζουμε στην παραπάνω ανάλυση της Ι.Μ. Πειραιώς, ακόμη κι αυτά να ήταν τα λόγια του Αγίου, αυτό δεν σημαίνει ότι προσευχόταν για την ένωση Κων/πόλεως και Ρώμης.
     Εννοείται ότι δεν έχουμε τίποτα με το ειδησεογρ. πρακτορείο και το ιστολόγιο που παραπέμπουμε και τα οποία καλή τη πίστη δημοσίευσαν τους λόγους του εν λόγω Ιερομ/χου. 

     Μόνο λύπη μας προκαλούν όλα αυτά... δείχνουν δε ξεκάθαρα ότι πρέπει να μην εμπιστευόμαστε εύκολα κάποιον μόνο και μόνο επειδή διετέλεσε υποτακτικός ενός Αγίου και να προσευχόμαστε ο Κύριος να μας οδηγεί πάντα στην Αλήθεια.  

YΓ) Τι να πιστέψουμε λοιπόν για τα παρακάτω; 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου