Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και στα ακριτικά νησιά μας την Πάτμο και την Κάλυμνο!



Το Ψήφισμα των Πατμίων

Οι κάτωθι υπογράφοντες Πάτμιοι, αισθανόμενοι τη μεγάλη μας ευθύνη τόσο απέναντι στην Πατρίδα, όσο και στις μελλοντικές γενεές και σεβόμενοι την βαριά κληρονομιά που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας με τη συμβολή τους στον πολιτισμό και την εν γένει πορεία του Έθνους, τόσο μέσω της Πατμιάδος του Γένους Σχολής που αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα σχολεία της Ευρώπης, όσο και από την παρουσία στο νησί μας μορφών της Επαναστάσεως του ’21 όπως ο Εμμανουήλ Ξάνθος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος Παγκώστας και ο Δημήτριος Θέμελης, εκδίδουμε το ακόλουθο ψήφισμα:

α) Συντασσόμαστε ολόθυμα με το αμέτρητο πλήθος των Ελλήνων Πατριωτών που διαδηλώνουν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών που ξεπουλάει τη Μακεδονία.


β) Λέμε αμετάκλητα ΟΧΙ στην οποιαδήποτε ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του.

γ) Λέμε ΟΧΙ στην οποιαδήποτε χρήση του ονόματος της Μακεδονίας ως χαρακτηρισμό της Ιστορίας, της Γλώσσας ή τοπωνυμίων του κρατιδίου των Σκοπίων

δ) Ζητούμε να τεθεί το ζήτημα της Μακεδονίας στην κρίση του Λαού μέσω δημοψηφίσματος, χωρίς πονηρές μεθοδεύσεις του αποτελέσματος όπως έγινε με το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015.

ε) Δηλώνουμε σθεναρά ότι όσοι Βουλευτές επικυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανεπιθύμητοι στο νησί μας (όπως ενδεικτικά και μη περιοριστικά ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος που είναι από το 2014 επίτιμος πολίτης Πάτμου και που πρόσφατα ήταν στους 151 Βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση). 

στ) Αρνούμαστε κατηγορηματικά το χαρακτηρισμό «φανατικοί», «φασίστες», «φονταμενταλιστές» και άλλους παρόμοιους, τόσο για εμάς όσο και για όλους τους αγνούς Έλληνες Πατριώτες που ακολουθώντας το παράδειγμα των ενδόξων Προγόνων μας αντιδρούμε σθεναρά στην Εθνική προδοσία.

Σήμερα η Μακεδονία, αύριο η Θράκη, αργότερα τα Δωδεκάνησα και το Αιγαίο.

Οι Έλληνες καλούμαστε πλέον σέ συνεχή καί κλιμακούμενη Αντίσταση, Εγρήγορση, Ομολογία καί Μαρτυρία τόσο γιά εμάς όσο καί γιά τά παιδιά μας. 

ΟΣΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΤΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

* * * 

 

Το συλλαλητήριο-ειρηνική διαμαρτυρία υπέρ της Μακεδονίας στην Κάλυμνο (video)

Με μεγάλη επιτυχία, πολύ κόσμο, με ελληνικές σημαίες, συνθήματα και συνεχή χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια των ομιλιών πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 12.00 το μεσημέρι, η εκδήλωση -συλλαλητήριο-ειρηνική διαμαρτυρία υπέρ της Μακεδονίας υπό την αιγίδα της Ιερά Μητροπόλεως Καλύμνου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο μπροστά από το Αναγνωστήριο που ήταν κατάμεστος από κόσμο, ενώ αρκετός κόσμος υπήρχε και στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον κόσμο να ψάλλει τον ακάθιστο ύμνο και τον εθνικό ύμνο.
Από πολιτικά πρόσωπα είδαμε στη εκδήλωση τον τέως Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη, το Γιάννη Μαστροκούκο, τους δημοτικούς συμβούλους Παντελή Ζωίδη, Γιώργο Τρικοίλη, Ιωάννη Γαλιμιτάκη , Γιάννη Μαρίνο, Ιωάννη Μαγκάκη του Μιχαήλ.
Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση με τους χαιρετισμούς και τις τοποθετήσεις των ομιλητών, καθώς και δηλώσεις τους τέως Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου