Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η «ΦΑΙΗ» ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ

ΓτΧτΠτΑ: Προκαταβολικά να πούμε ότι δεν έχουμε καμιά απολύτως αμφιβολία ότι οι προσφάτως Αγιοκαταταχθέντες Αγιορείτες Γέροντες είναι Άγιοι και μάλιστα ολκής! Αλλού διαφωνούμε και βρήκαμε τα παρακάτω πολύ σωστά και απολύτως εκφραστικά και των δικών μας σκέψεων!

Του κ. Παναγιώτη Τελεβάντου,
Θεολόγου


Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Την 20η Οκτωβρίου 2019, μετά την επίσημη υποδοχή στις Καρυές, ο πατρ. Βαρθολομαίος ανήγγειλε την αγιοκατάταξη τεσσάρων Αγιορειτών Οσίων. Του Δανιήλ Κατουνακιώτη, του Εφραίμ Κατουνακιώτη, του Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη και του Ιωσήφ του Ησυχαστή.
Ύπνος βαθύς έπιασε ορισμένους αδελφούς, οι οποίοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την ημέρα της αναγγελίας «μεγάλη» για την Ορθοδοξία, ωσάν να περίμενε ο Τριαδικός Θεός μια ανίερη δοσοληψία για να δοξάσει τους Αγίους Του. Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας, έργα βλάσφημα που διχάζουν και πολεμούν την Εκκλησία να επισφραγίζονται με αγιασμένες μορφές της Ορθοδοξίας.
Βέβηλοι ρασοφόροι μνηστήρες εισέβαλαν στον Οίκο του Τριαδικού Θεού και πραγματοποιούν μία άνευ προηγουμένου λεηλασία. Πωλητές και αγοραστές συναλλάσσονται με το ακριβότερο «νόμισμα» πάνω στη γη. Έκαναν τους Αγίους της Εκκλησίας εμπόρευμα. Εξαγοράζουν συνειδήσεις, δημιουργούν τουριστικούς προορισμούς, «αγιάζουν» έργα του διαβόλου.
ΚΡΥΨΕ τους Αγίους Σου από εμάς Θεέ μου. ΔΕΝ τους αξίζουμε. Είμαστε οι βρώμικοι ογδοήτες.”
Τι λέγει η Φαίη; 

Ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται Αγιοκατάταξη Γερόντων με συναλλαγή. 
1.) Πάρε τόσες δεκάδες εκατομμύρια και ανακήρυξε τον τάδε Άγιο της Εκκλησίας.
2.) Κλείσε το στόμα σου για την Σύνοδο της Κρήτης και εγώ θα Αγιοκατατάξω τον τάδε Γέροντα.
3.) Μην λες τίποτα για το Ουκρανικό και εγώ θα τακτοποιήσω την Αγιοκατάταξη του τάδε Γέροντα.
4.) Μη με χτυπάς όταν κάνω οικουμενιστικά έκτροπα και άστο σε μένα. Ο τάδε Γέροντας θα Αγιοκαταταχθεί.
Πολύ ορθά η “Φαίη” μιλά με αυστηρότητα, όχι μόνον για τους πωλητές, αλλά και για τους αγοραστές.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν θα μπορούσε να κάνει καμιά συναλλαγή, αν δεν υπήρχαν ασυνείδητοι αγοραστές, που είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα αρκεί ο Γενάρχης της πνευματικής τους οικογένειας να Αγιοκαταταχθεί, για να αποκτήσει η πνευματική τους οικογένεια κύρος Αγιότητας.
Αλλά το θέμα πάει πολύ πιο απαράδεκτα.
Δεν ενδιαφέρονται να κατοχυρώσουν ΜΟΝΟΝ το κύρος της οικογενειακής πνευματικής τους παράδοσης, αλλά και για να ανοίξουν διάπλατα την πόρτα για την Αγιοκατάταξη των δικών τους Γερόντων (Εφραίμ της Αριζόνας, Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, Αγάθωνος της Κωνσταμονίτου, Εφραίμ της Ξηροποτάμου) και στο μέλλον Αγιοκατάταξη του εαυτού τους.
Τα δεκάδες μοναστήρια του Γέροντα Εφραίμ στο Άγιον Όρος, στην Αμερική και στην Ελλάδα, αν ήταν δυνατόν να ζητήσουν να Αγιοκαταταχθεί ακόμη και τώρα, που είναι εν ζωή, θα το έκαναν προθύμως φορτικά.
Γι’ αυτό προειδοποίησα την κ. Ελένη Λωρίτου, σε ανύποπτο χρόνο, να μην στηρίζεται στο ομολογιακό φρόνημα των Μονών του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας. 
Ενόσω ουδείς επιβουλεύεται την οικονομική και διοικητική τους αυτοτέλεια και ενόσω πήραν την υπόσχεση ότι ο Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής θα Αγιοκαταταχθεί δεν πρόκειται να κάνουν καμιά Αποτείχιση ή αίτηση εξάρτησης από άλλη Δικαιοδοσία.
Τα πιο πάνω -προφανώς- γράφτηκαν με ειδική αναφορά στον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή. Όχι για τους Εφραίμ Κατουνακιώτη, Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη και Δανιήλ Κατουνακιώτη για τους οποίους δεν έχω υπόψη μου κανένα απολύτως στοιχείο ότι έγινε κάποια συναλλαγή.
Να τονίσω, επίσης, εμφατικά, ότι ουδόλως διαμφισβητώ τους αγώνες και το ασκητικό φρόνημα του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή.
Αντίθετα θα "χαρώ χαράν μεγάλην" αν η Εκκλησία ορίσει ημερομηνία που θα γιορτάζουμε την μνήμη του.
Απλά, όπως η “Φαίη”, άλλοι πατέρες και αδελφοί, διαμαρτύρομαι για την χρηματική ή άλλη συναλλαγή που γίνεται για να προωθηθεί η Αγιοκατάταξη Γερόντων.
Θέλετε ένα ισχυρότατο επιχείρημα για να αντιληφθείτε ότι τα κριτήρια για τις Αγιοκατατάξεις δεν είναι κατά Θεόν, αλλά καρπός συναλλαγής;
Άγιοι, βεβαίως, οι Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης, Ιωσήφ ο Ησυχαστής, Δανιήλ Κατουνακιώτης, Εφραίμ ο Κατουνακιώτης και πολλές άλλες δεκάδες Άγιες μορφές της Ορθοδοξίας και μακάρι σταδιακά να Αγιοκαταταχθούν όλοι, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, χωρίς, όμως, να γίνονται αθέμιτες συναλλαγές.
Τι γίνεται, όμως, με τον Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο; 
Ο π. Φιλόθεος δεν είναι Άγιος; 
Ποιος γνώρισε -έστω και για δέκα λεπτά- την Αγία αυτή μορφή της Ορθοδοξίας και δεν απέκτησε την ακλόνητη βεβαιότητα ότι πρόκειται για Άγιο εν ζωή;
Γιατί, λοιπόν, δεν τον Αγιοκατατάσσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο;
Για τρεις λόγους:
1.) Καταρχήν επειδή είναι μέγας αντιοικουμενιστής. 
2.) Οι διάδοχοί του στην Ιερά Μονή Λογγοβάρδας -ο π. Χρυσόστομος Πήχος και οι λοιποί πατέρες που
εγκαταβιώνουν εκεί- δεν θα έρθουν ποτέ σε συναλλαγή -χρηματική ή αρχών- με τον Πατριάρχη, για να γίνει η Αγιοκατάταξη, και 
3.) Επιπλέον επειδή οι πατέρες της Λογγοβάρδας δεν εννοούν να σιωπήσουν με τίποτα, για τα οικουμενιστικά έκτροπα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Γι' αυτό και κατέθεσαν στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος μήνυση εναντίον του Παναγιώτατου για την οικουμενιστική του πολιτεία.

1 σχόλιο:

  1. Αποτείχιση η μόνη οδός σωτηρίας.
    https://youtu.be/omhXTGgO-68

    https://youtu.be/qN2PyQi8Rrs

    Αποτείχιση η μόνη οδός σωτηρίας.

    Η Εκκλησία ουδέποτε αναγνώρισε Εκκλησιαστικότητα, σωτηρία, μυστήρια, και Θεία Χάρη στην αίρεση και στο σχίσμα, δηλαδή σε οτιδήποτε είναι εκτός των «Κανονικών Ορίων» της, εκτός δηλαδή, των Ορίων της Ορθής Πίστεως και Αληθείας.
    Τουναντίον, αυτή είναι η αιρετική διδασκαλία του αντίχριστου της ληστρικής συνόδου της Κρήτης, αφού για πρώτη φορά στην εκκλησιαστική μας ιστορία:
    α) αναγνωρίστηκε επίσημα - Συνοδικά «εκκλησία», σωτηρία, μυστήρια και Θεία Χάρη, στο σχίσμα και στην αίρεση, δηλ. στο λεγόμενο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), στα αιρετικά μέλη αυτού και όχι μόνο. Καμία, όμως, σύνοδος ΠΟΤΕ δεν έχει αρμοδιότητα και δυνατότητα να κάνει τέτοιες οικονομίες σε αμετανόητους αιρετικούς, όπως έκανε και η ληστρική αυτή αντίχριστη σύνοδος του Κολυμπαρίου, γιατί απλά κάτι τέτοιο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ΠΙΣΤΕΥΩ μας, στο Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία και στο ένας Κύριος, μία η Πίστη, ένα το Βάπτισμα, και αποτελεί άρνηση της άπαξ παραδοθείσας Πίστης.
    β) Για πρώτη φορά η Εκκλησία δηλ. ο Χριστός - Θεός, «ο πανταχού Παρών και τα πάντα Πληρών» έγινε -κατ΄αυτούς- μέλος επίσημα, συνοδικά, μιας αιρετικής κοινότητας, του «Παγκόσμιου Συμβούλιου Εκκλησιών» δηλ. της ψευδεκκλησίας του αντιχρίστου. (κεφ ε΄. αρθ. 16 και επ. Συνόδου Κρήτης)
    Αυτό, όμως, αποτελεί την άνευ προηγουμένου μεγαλύτερη ύβρη όλων των εποχών προς τον Ιησού Χριστό-Θεό και βλασφημία στο Άγιο Πνεύμα της Εκκλησίας, που σύμφωνα με το αψεγάδιαστο στόμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού δε θα συγχωρεθεί ούτε στον παρόντα αιώνα ούτε στον μέλλοντα.

    «Βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, είναι το να αποδίδουμε τις ενέργειές Του στο αντίθετο πνεύμα, δηλαδή στον διάβολο καθώς αναφέρει και ο Μέγας Βασίλειος».
    (Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος)

    Σύμφωνα με την Ιερά διδασκαλία των Θεοφόρων Πατέρων των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων, Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού-Θεού με Κεφαλή τον Χριστό. Μέλη δε του Χριστού είναι οι Χριστιανοί (κλήρος και λαός) και κάθε μέλος του Χριστιανού είναι όλος ο Χριστός.

    Επομένως, όποιος εξακολουθεί, μετά τη ληστρική σύνοδο της Κρήτης (2016) να αποδέχεται τους βλάσφημους και ακάθαρτους αιρετικούς ψευδεπισκόπους (βλ. Ιερό Πηδάλιο σελ. 358) της συνόδου αυτής, που κατέστησαν πλέον επίσημα, συνοδικά, μέλη του λεγόμενου Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.E.), δηλ. της ψευδεκκλησίας του αντιχρίστου, για μέλη της Εκκλησίας, υβρίζει τον Χριστό-Θεό, διότι, δογματικά, αμέσως αποδέχεται ότι και ο Χριστός είναι βλάσφημος και ακάθαρτος αιρετικός, μέλος της «εκκλησίας» του αντιχρίστου, του (Π.Σ.Ε.)!
    Άπαγε της μεγάλης βλασφημίας.

    Ας σταθούμε, έστω και τώρα, προ των ευθυνών μας, ως Χριστιανοί και ας αδράξουμε τη μεγάλη ευκαιρία, που μας δίνει ο Κύριος, να Του αποδείξουμε την αγάπη μας, με αυταπάρνηση και ορθή ΟΜΟΛΟΓΙΑ, διακόπτοντας κάθε κοινωνία με τους βέβηλους εχθρούς Του, θυμούμενοι τα σωτήρια και προειδοποιητικά λόγια Του, στην Αποκάλυψη του Ιωάννου, 18.4:
    "Ἔξελθε ἐξ αὐτῆς ὁ λαός μου, ἵνα μὴ συγκοινωνήσητε ταῖς ἁμαρτίαις αὐτῆς, καὶ ἵνα ἐκ τῶν πληγῶν αὐτῆς μὴ λάβητε."

    Διακοπή Εκκλησιαστικής Κοινωνίας με τους Αιρετικούς ΠΣΕσατζίδες και τους Παρασυνάγωγους ΓΟΧ η μόνη οδός σωτηρίας.

    https://drive.google.com/file/d/1pahsDwGvpjAkcgcO0houfpb5ST-sszvW/view?usp=drivesdk

    https://drive.google.com/file/d/0B5HoeLEOpe1xZ2VqbVo0MGxyVkNUYjREWXFqSFNMaHNueVo0/view?usp=drivesdk

    https://drive.google.com/file/d/0B5HoeLEOpe1xZ01TUURwdUZ2SmY1c2t4c0dkMk42Vnh0aHhr/view?usp=drivesdk

    ΑπάντησηΔιαγραφή