Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Ο κορωνοϊος «πατημα» για διωξεις κατα των Χριστιανων



Οι διώξεις και οι διακρίσεις εναντίον των Χριστιανών αυξήθηκαν ανά τον κόσμο κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με το basilica.ro.
Όπως αναφέρει η ρουμάνικη ιστοσελίδα, που βασίζεται σε στοιχεία του «Release International», για τις απολυταρχικές κυβερνήσεις, που ήδη περιόριζαν τις θρησκευτικές ελευθερίες, η πανδημία αποτέλεσε την καλύτερη δικαιολογία/ήταν το πάτημα για το επόμενο βήμα διώξεων στους Χριστιανούς.

Το «Release International», που αποτελεί διαθρησκευτικό όργανο χριστιανικής διακονίας σε περισσότερες από 25 χώρες, βοηθώντας διωκόμενους χριστιανούς ποιμαντικά και πρακτικά, αναφέρει ότι σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, στους Χριστιανούς αρνούνται την σχετική με τον κορωνοϊό ιατρική περίθαλψη, αλλά ακόμα και το φαγητό! Στην Ερυθρέα, για παράδειγμα, Χριστιανοί, οι οποίοι διαφεύγουν των διώξεων, αποκλείονται από την πρόσβαση σε στρατόπεδα καταφυγίων και άλλα συστήματα υποστήριξης του ΟΗΕ.
Στο Πακιστάν και την Αίγυπτο, η ζωή έχει γίνει όλο και πιο δύσκολη μετά τον Covid-19. Οι περισσότεροι Χριστιανοί στις χώρες αυτές ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Μερικοί από αυτούς δεν είχαν ούτε τα χρήματα για να αγοράσουν μάσκες προσώπου και αντισηπτικά…
Επίσης, ένας Χριστιανός στην παράκτια επαρχία Shandon της Κίνας συνελήφθη για «οργάνωση παράνομης θρησκευτικής υπηρεσίας», επειδή προέτρεψε τους Χριστιανούς να προσευχηθούν και να νηστέψουν για εννέα ημέρες για τα θύματα του Covid-19…
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Open Doors», David Curry, εξηγεί ότι η πανδημία έχει γίνει «καταλύτης για διακρίσεις με βάση την πίστη διεθνώς. Επισημαίνει δε ότι σε πολλές από αυτές τις χώρες, οι Χριστιανοί αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, προδότες και άπιστοι. Οι περισσότεροι, μάλιστα, από τους πληγέντες Χριστιανούς προέρχονται από μουσουλμανικό, ινδουιστικό ή βουδιστικό περιβάλλον.
Η «Open Doors» έχει μάθει ότι χιλιάδες χριστιανοί σε όλο τον κόσμο έχουν αποκλειστεί από τις προσπάθειες ανακούφισης των κυβερνήσεων και περιθωριοποιούνται λόγω της θρησκευτικής επιλογής τους. «Έχουμε αναφορές από χριστιανούς στο Μπαγκλαντές, τη Μαλαισία, την Ινδία, το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, τη Νιγηρία και την περιοχή του Κόλπου, όπου οι πιστοί αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους αδικίες».
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, το Πατριαρχείο Ρουμανίας θεώρησε σωστό να θεσπίσει και να τιμήσει για πρώτη φορά, στις 16 Αυγούστου του 2020, την «Εθνική Ημέρα ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης της βίας κατά των Χριστιανών».

www.orthodoxianewsagency.gr
Eμείς από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου