Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Το αντίο μας...


 

Σήμερα που η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τον Άγιο Κυριακό τον αναχωρητή, αποφασίσαμε κι εμείς να αναχωρήσουμε από το διαδίκτυο και να σταματήσουμε τον μικρό μας αγώνα.

Δυστυχώς η Ελλάδα μας δεν έχει σκοπό ούτε να μετανοήσει, αλλά ούτε και να επαναστατήσει εναντίον αυτών που την βλάπτουν... 

Βεβαίως δεν περιμέναμε ότι εμείς οι ανάξιοι θα αλλάξουμε τον κόσμο... Όμως στα δυόμισυ χρόνια ύπαρξης του ταπεινού μας ιστολογίου, προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε... στην προσπάθειά μας αυτή, αγωνιστήκαμε να προσφέρουμε ποιοτικές αναρτήσεις με νοήματα σημαντικά αλλά και προτρεπτικά σε έναν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αγώνα. Κυρίως όμως σε μετάνοια... Εάν όλοι όσοι στην Ελληνική επικράτεια δηλώνουμε Ορθόδοξοι, αλλάζαμε στάση ζωής, είχαμε σωστή σχέση με το Μυστήριο της Εξομολόγησης (που έτσι κι αλλιώς ανήκει στα υποχρεωτικά!) και προσευχόμασταν με πόνο, τουλάχιστον πέντε λεπτά κάθε πρωί και κάθε βράδυ, η Ελλάδα θα είχε σωθεί...

Βεβαίως ποτέ δεν είναι αργά... Και να μετανοήσουμε μπορούμε αλλά και να προσευχηθούμε και να ξεσηκωθούμε...

Έμελλε το κείμενο του αγαπητού δασκάλου Δημήτρη Νατσιού να είναι και το τελευταίο μας... Ο Κύριος ας τον έχει καλά και ας φωτίσει διά της γραφίδος του τους Έλληνες να αλλάξουμε προς το καλύτερο.

Αμήν. Γένοιτο.

3 σχόλια:

 1. κακώς σταματάτε τον αγώνα. Ο αγώνας πρέπει είναι διαρκής και χωρίς ανάπαυλα. Σκεφτείτε πόσους ανθρώπους μπορεί να βοηθάτε με τις αναρτήσεις σας. Γιατί βλέπουμε μόνο το κακό και απαισιοδοξούμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Αδελφέ Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

   Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά Σας και χαιρόμαστε που καθώς φαίνεται Σας έχουμε βοηθήσει κάπως.

   Δεν βλέπουμε μόνο το κακό. Αλλά το κατά πόσο βοηθούμε και κατά πόσο θα λείψουμε από οποιονδήποτε, φαίνεται από τον καταιγισμό μηνυμάτων και σχολίων που (δεν) λάβαμε από τότε που βάλαμε την τελευταία μας ανάρτηση... μόλις τέσσερα και μάλιστα τα 2 από συναδέλφους ιστολόγους. Πού είναι όλοι αυτοί που τους λείπουμε; Ακόμη και το δικό Σας μήνυμα ήρθε μετά από 2 εβδομάδες που έχουμε σταματήσει!

   Και αν το καλοσκεφτεί κανείς, όλοι όσοι μας διαβάζουν είναι συνήθως άτομα που είναι ήδη μέσα στην Εκκλησία και απλά χρειάζονται ανάπαυση ψυχής ή κάποια ιδιαίτερη πληροφορία. Πολύ δύσκολα θα «πέσει πάνω» μας κάποιος εκτός Εκκλησίας ή με χλιαρή Πίστη. Κι αν τέλος πάντων, είναι τόσο μεγάλη η σημασία για κάποιους αδελφούς να δουν κάποιο ιστολόγιο για να συγκινηθούν/αναπαυθούν, έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα τους οδηγήσει ο Κύριος σε κάποιο από τα υπάρχοντα, ή ακόμη και σε κάποια παλιότερη (αλλά ίσως Σωτήρια για εκείνους) δική μας ανάρτηση!

   Κι Εσάς βέβαια, αν το θεωρείτε τόσο σημαντικό εν τέλει, τίποτα δεν Σας σταματάει από το να δημιουργήσετε ένα δικό Σας ιστολόγιο και να προσθέσετε το δικό Σας αγώνα σε αυτόν των συναδέλφων ιστολόγων που ακόμη αγωνίζονται ενεργά. Αν μάλιστα το κάνετε, στείλτε μας το σύνδεσμο να το βάλουμε στα αγαπημένα μας στο πλάι δεξιά.

   Καλόν αγώνα.

   Διαγραφή
 2. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα TheCoffeeMaker14 Οκτωβρίου 2020 - 4:00 μ.μ.
  Δεν έπρεπε να σταματήσετε. Συνεχίστε ακόμα και αν το ενημερώνετε κάθε 2 εβδομάδες ή κάθε 2 Μήνες. Το να το σταματήσετε δεν δικαιολογείται. Όλο και κάποιος θα μπαίνει και θα ωφελείται στο μπλογκ σας.

  Ελληνορθόδοξος Αναγνώστης

  ΑπάντησηΔιαγραφή