Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Αν νομίζετε ότι πίστη και ήθος του χριστιανού είναι να μπαίνετε σε διαδικασία και επίπεδο αντιπαράθεσης με τέτοιους πιθήκους, ορίστε μπείτε...Το κάνουν και κάποιοι μεγαλομετοχοι της σωτηρίας, θεολόγοι και ιερωμένοι, οι οποίοι τους αβανταρουν και ούτε Θεό ούτε διάολο φοβούνται οι ανέκφραστοι, οι άγευστοι, οι απολιθωμένοι!

Άγιο Φως: Οι αποκαλύψεις που προκάλεσαν σάλο – Η ιστορία της αφής του | in.gr 

Κάθε χρόνο ασχολούμαστε με τους αποδομητές και τους αρνητές του αγίου Φωτός. Ε λοιπόν αυτή η ιστορία πρέπει κάποια στιγμή να πάψει να ανακυκλώνεται ως σκάνδαλο ή αντικείμενο αγανάκτησης για εμάς τουλάχιστον τους χριστιανούς, οι οποίοι θα πρεπε να είχαμε ξεκαθαρίσει από καιρό σε τι πιστεύουμε και τι όχι. Αυτή η ταραχή και ο σάλος δείχνουν απώλεια σοβαρού ερείσματος και βάθους πίστης.
Δεν κρίνει την Ανάσταση ή το Άγιο Φως αλλά την δική μας τάση να παλινδρομούμε εις τα οπίσω και να ψηλαφούμε τα αψηλάφητα. Οι άλλοι κάνουν την δουλειά τους κάθε χρόνο, κάθε εποχή, με τα ίδια θλιβερά επιχειρήματα, στρατευμένοι στα ίδια συμφέροντα και τις αξιώσεις να φωτίσουν τους άλλους με ένα φυρό και λειψό μυαλό γεμάτο μίσος και προκαταλήψεις. Επιπέδου κρετίνου κομπάρσου σε εκπομπή τρας τηλεόρασης. Αν νομίζετε ότι πίστη και ήθος του χριστιανού είναι να μπαίνετε σε διαδικασία και επίπεδο αντιπαράθεσης με τέτοιους πιθήκους, ορίστε μπείτε... Το κάνουν και κάποιοι μεγαλομετοχοι της σωτηρίας, θεολόγοι και ιερωμένοι, οι οποίοι τους αβανταρουν και ούτε Θεό ούτε διάολο φοβούνται οι ανέκφραστοι, οι άγευστοι ,οι απολιθωμένοι... Θεέ μου ΣΥΓΧΩΡΑ με...

Ευτυχώς που μας δίνεται η ευκαιρία αυτή την περίοδο να επαναξιολογήσουμε την πίστη και τις προτεραιότητες μας ενώπιον της φρικτής Ανάστασης που κρίνει με άπλετο και ανελέητο φως τα πιο απόκρυφα βάθη μας.
Μια σημαντική ευκαιρία λοιπόν και αυτό το συμβάν...
Η άρνηση και η κακόπιστη έρευνα περί Αγίου Φωτός ούτε αφορά ούτε κλονίζει συθέμελα τα θεμέλια της πίστης, όπως θα ήθελαν κάποιοι. Φανταστείτε μόνο ότι υπήρχαν εποχές και εκκλησίες και ορθόδοξοι ανά τον κόσμο ( και ακόμα υπάρχουν) που ούτε άκουσαν, ούτε είδαν περί Αγίου Φωτός και όμως εζησαν με την βαθιά πίστη στην Ανάσταση, η οποία είναι και το κέντρο της πίστης μας και ζούσαν το Άγιο Φως σε άλλες διαστάσεις... Ακομα και η τελετή του αγίου Φωτός, η οποία γίνεται σήμερα σε πολλές Εκκλησίες είναι κατά εικονική αναπαράσταση των τελουμενων στα Ιεροσόλυμα και όχι επανάληψη του θαύματος. Επίσης δεν προβλέπεται από κανένα Τυπικό,είναι σχετικά νέα και υπάρχουν ορθόδοξες εκκλησίες στις οποίες δεν τελείται καν. Φανταστείτε ότι και η μεταφορά του αγίου Φωτός στην Ελλάδα ήταν άγνωστη πριν χρόνια. Και σήμερα δεν μεταφέρεται παντού. Εεεε! Αυτοί οι άνθρωποι δεν έκαναν Ανάσταση;;; Δεν νομίζω! Θεωρώ ότι είμαστε ευλογημένοι για το επαναλαμβανόμενο θαύμα στα Ιεροσόλυμα κάθε χρόνο. Παρά πολύ ευλογημένοι και ευνοημένοι. Θεωρώ επίσης ότι όλο αυτό γίνεται όχι για να πιστέψουν οι άπιστοι, αλλά για να στερεωθούν οι πιστοί. Ειναι ένα δώρο, ένα προνόμιο,κάτι επιπλέον στην μεγάλη χαρά της Αναστάσεως,όχι επειδή είμαστε καλοί αλλά επειδή είναι Αυτός καλός... Και Θεέ μου... Τι χαρά... Τόσο ανέκφραστη και τεράστια που τα πληρώνει όλα και δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω για να μην μου...αγγιχτεί... συγγνώμη δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω...

π.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου