Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019

ΦΙΜΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ(Ακολουθεί σχόλιο του ιστολογίου μας)


Με δικαιολογίες τη «ρητορική μίσους» και τα «fake news» 
 
 
Από τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Θυμάμαι το αρχικό μου σοκ τον Δεκέμβριο του 2017, όταν το facebook είχε διαγράψει χωρίς κανέναν απολύτως λόγο τον 11ετή ιδιαίτερα ενεργό και εξωστρεφή λογαριασμό μου. 

Αφού προσπάθησα να τον επαναφέρω, κατάλαβα ότι είχα μαρκαριστεί ως «επικίνδυνος εθνικιστής» σε μια παγκόσμια εκστρατεία εξαφάνισης λογαριασμών του συντηρητικού τόξου, που ονομαζόταν «the purge».

 Είχα διερευνητικά απευθυνθεί σε δικηγόρους, αλλά με είχαν όλοι ενημερώσει ότι θα ήταν πολυδάπανο και πολυετές να κινηθώ νομικά ενάντια στον κολοσσό του facebook.

Στωικά περίμενα αυτή η φίμωση, που είχε περάσει απαρατήρητη -αφού δεν είχε εφαρμοστεί σε φιλελεύθερους και αριστερούς-, απλά να γιγαντωθεί, όπως και έγινε πλέον στις ημέρες μας.

Η παγκόσμια διεθνιστική ορθοπολιτική ελίτ, που κουμαντάρει τα κοινωνικά δίκτυα, φίμωσε πρόσφατα μαζικά τις πιο διάσημες συντηρητικές φωνές στην Αμερική, και αντέδρασε δυναμικά ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ, αφήνοντας αιχμές για δράσεις προς έλεγχο των εταιριών κοινωνικών δικτύων, ώστε να μην καταπατάνε τα δικαιώματα ελεύθερης έκφρασής μας· δεξιές φωνές, όπως ο λαϊκός Alex Jones (ο «Τράγκας» των ΗΠΑ, απολαυστικός και εκρηκτικός), ο Milo Yiannopoulos, ο ομοφυλόφιλος συντηρητικός ελληνικής καταγωγής με τον άκρως προβοκατόρικο και αιχμηρό λόγο του, ο ευφυέστατος ηθοποιός James Woods με την κυνική και κοφτερή γλώσσα στο twitter και ο νεαρός Paul Watson, τα αυτοσχέδια βίντεο του οποίου κατακεραυνώνουν την παράνομη μετανάστευση.

Η ορθοπολιτική ελίτ με δικαιολογίες όπως η καταπολέμηση της «ρητορικής μίσους» και των «fake news» προσπαθεί να ελέγξει τις πατριωτικές σκέψεις και τον συντηρητικό λόγο μας. «Quis custodiet ipsos custodes?» 

Δηλαδή «Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;», όπως είπε ο αρχαίος Ρωμαίος ποιητής Γιουβενάλης. 

Ποιος ορίζει τι είναι ρητορική μίσους; Το αριστεροφιλελεύθερο ιερατείο των ΜΜΕ θεωρεί ότι είσαι φασίστας, αν δεν δέχεσαι την παράνομη μετανάστευση και την αντικατάσταση του ιθαγενούς πληθυσμού. Οπότε όλοι οι δεξιοί, συντηρητικοί και πατριώτες είμαστε δυνητικά «ρήτορες μίσους» γι’ αυτούς.

Οσο για τα «fake news», αφήστε τον κόσμο να καταλάβει μόνος του τι είναι ψέμα και τι όχι. Δεν χρειαζόμαστε πατερίτσες από το κράτος ούτε από τα αριστεροκρατούμενα «Ελληνικά Hoaxes» του διαδικτύου για να μας ορίσουν ότι το Αγιο Φως του Πάσχα δεν ανάβει από θεία παρέμβαση, όπως πιστεύουμε εμείς οι ορθόδοξοι, αλλά από… αναπτήρα bic.

Η προσπάθεια φίμωσής μας όχι μόνο δεν θα περάσει, αλλά θα μας ατσαλώσει στην αέναη μάχη που δίνουμε οι συντηρητικοί για την προάσπιση των ελευθεριών μας. 

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Πηγή:  https://www.dimokratianews.gr/content/99289/fimosi-sto-diadiktyo
Το είδαμε στο Εθνέγερσις

 
ΓτΧτΠτΑ: Να θυμίσουμε ότι εδώ και καιρό, ακόμη και το δικό μας ιστολόγιο έχει πέσει θύμα αυτής της φίμωσης από το facebook που όχι μόνο απαγορεύει δημοσιεύσεις των άρθρων μας, αλλά ακόμη και αυτά να αποσταλούν μέσω ιδιωτικών μηνυμάτων στην πλατφόρμα του! Στείλαμε επανειλημμένα μηνύματα διαμαρτυρίας τα οποία δεν απαντήθηκαν ποτέ. Παρόμοια φίμωση έχουν υποστεί και άλλα ιστολόγια όπως το «έκτακτο παράρτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου