Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Περί ευγενείας ολίγα...

Το παρακάτω, με μερικές αλλαγές/προσθήκες είναι σχόλιο που καταθέσαμε σε αδελφικό Ομολογιακό ιστολόγιο, προς απάντηση σε εν Χριστώ αδελφούς οι οποίοι παρεξήγησαν την ευγένεια με την οποία απευθυνθήκαμε στον Υπουργό Μεταφορών, στη διαμαρτυρία μας σχετικά με την αφίσα του κινήματος «αφήστε με να ζήσω»:

«...Εν πρώτοις, πραγματικά ευχόμαστε να μην είχε χρειαστεί να γράψουμε αυτή τη διαμαρτυρία... δυστυχώς τέτοια φαινόμενα μόνο λύπη και οργή προκαλούν.


Όσον αφορά το θέμα της ευγένειας του ύφους μας που ίσως να θεωρείται από κάποιους αδελφούς υπερβολική έχουμε να πούμε τα εξής: 


Είναι ίδιον της ανθρωπίνης φύσεως να έχει κάποιο εγωισμό αλλά και κάποια ευθιξία. Όταν λοιπόν, όπως σωστά ειπώθηκε, συνήθως τέτοιες επιστολές καταλήγουν στα σκουπίδια, πώς να ελπίσουμε ότι θα καθίσει να διαβάσει ο άλλος το μήνυμα όταν έχει συνηθίσει να τον ραίνουν με ροδοπέταλα και να του μιλάνε με το «σεις» και με το «σας» ενώ εμείς αρχίσουμε με κάτι του στυλ «βρε απίστευτε καραγκιόζη...»
(Να έχετε βέβαια πάντα υπόψιν και κάτι που λέγεται «μήνυση»);! Ακόμη, υπάρχει μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας που δεν γοητεύονται καθόλου όταν βλέπουν κάποιον να βγάζει αχαλιναγώγητη οργή σε επιστολές προς θεσμικούς άρχοντες, ακόμη κι αν οι τελευταίοι την αξίζουν... πρέπει λοιπόν να μην τους έχουμε απέναντί μας αυτούς τους συνανθρώπους μας αν αυτό είναι εφικτό! Επίσης, όποιος διαβάσει την επιστολή, βλέπει ότι χαριζόμαστε στους χαρακτηρισμούς αλλά ΔΕΝ χαριζόμαστε στην ουσία. Αυτό όμως είναι το σημαντικό... να πεις αυτά που πρέπει και να έχεις ελπίδα (μικρή έστω) ότι θα διαβαστούν και θα υπάρξει προβληματισμός!

Και προς όλους αυτούς που μας φωνάζουν έχουμε να πούμε: «γράψτε κι εσείς μια επιστολή στον Υπουργό και τον Πρωθυπουργό και κάντε την όπως θέλετε...  Αλλά γράψτε επιτέλους αντί να κάθεστε να διαβάζετε μονάχα τις διαμαρτυρίες των άλλων..!»


Όμως τι λέμε τώρα... όχι μόνο καθόμαστε άπραγοι στους καναπέδες αδελφοί, μά ιστολόγιο μεγάλης επισκεψιμότητας, αναδημοσίευσε την επιστολή μας και άφησε τεχνηέντως να φαίνεται ότι την έγραψαν εκείνοι (που προφανώς δεν έστειλαν τίποτα)! Έτερο ιστολόγιο που τους ενημερώσαμε για την εν λόγω διαμαρτυρία μας, παρέπεμψε τους αναγνώστες του να τη διαβάσουν όχι σε εμάς αλλά στους «κλέψαντες»! Σας πληροφορούμε ειλικρινά αγαπητοί αδελφοί ότι ΔΕΝ μας πειράζει καθόλου το γεγονός, διότι προσπαθούμε να είμαστε σε συμφωνία με τους Λόγους του Κυρίου, όμως όταν εν Χριστώ αδελφοί φέρονται έτσι προς αλλήλους, μην λέμε πως φταίει ο Υπουργός ή η ευγένεια η δική μας!

Τέλος, φρονούμε ότι αν οι μισοί έστω Έλληνες καθόντουσαν και γράφανε μια τέτοια μικρή επιστολή στους κυβερνώντες, ακόμη και με αυτό το ευγενικό ύφος, αυτοί θα αναγκαζόντουσαν να ακούσουν διότι υπάρχει το πολιτικό κόστος, ενώ αν όλοι προσευχόμασταν έστω 5 λεπτά κάθε βράδυ και άλλα 5 το πρωί, η Χώρα θα άλλαζε άρδην!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου