Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Οι Δικηγόροι φωνάζουν: «Η Υπουργική απόφαση για τη διακοπή της Θ. Λατρείας είναι αντισυνταγματική»! Προσφυγή Ορθοδόξων στα Δικαστήρια εναντίον της απαγόρευσης της Ορθόδοξης Λατρείας


Για ποιο σκοπό απαγορεύθηκε αντισυνταγματικά και αντίθετα προς τις διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Θεία Λατρεία; - Κυριάκου Κυριαζόπουλου, Καθηγητή (επ.) του Εκκλησιαστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, Θεολόγου






* * *

Κωνσταντίνα Ν. Κακογιάννη, Ελένη Α. Καρνιάτη (Δικηγόροι Αθηνών) «Η Υπουργική απόφαση για απαγόρευση λειτουργιών είναι άκυρη, ανυπόστατη και αντισυνταγματική»

 

* * * 

 

Νεκτάριος Δαπέργολας, Ιστορικός - Προσφυγή στα Δικαστήρια για έκδοση περιοριστικών μέτρων εναντίον  της απαγόρευσης της Ορθόδοξης Λατρείας.

 

 Μία ομάδα κληρικών και λαϊκών (μεταξύ αυτών και ο υποφαινόμενος) προσέφυγε προ ολίγων ημερών στα διοικητικά δικαστήρια στην Αθήνα, για την έκδοση περιοριστικών μέτρων ενάντια στην πρωτοφανή κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο των ναών και την απαγόρευση της ορθόδοξης λατρείας (και ιδίως της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας) μέσα στην ελληνική επικράτεια. Διεκδικούμε απλώς τα αυτονόητα, δηλαδή να μη θιγεί το κεκτημένο, συνταγματικά κατοχυρωμένο και απαραβίαστο δικαίωμά μας στη λατρεία ως Ορθοδόξων Χριστιανών. Και ζητούμε την άμεση επαναλειτουργία των ναών μας, ενόψει μάλιστα και του Πάσχα, με την παράλληλη φυσικά λήψη των δεόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας και έχοντας, βάσει της αρχής της αναλογικότητας, αντιμετώπιση τουλάχιστον ισότιμη με τα ισχύοντα στα σούπερ μάρκετ και τα λοιπά καταστήματα τροφίμων. Η παρούσα προσφυγή έχει αρχίσει ήδη από χτες να εκδικάζεται, ενώ έχει γίνει και άλλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας από ομάδα δικηγόρων (εκεί για να κριθεί η μη συνταγματικότητα). Πόσες ελπίδες δικαίωσης βεβαίως έχουμε, δεν μπορώ να το πω, ούτε και τρέφω αυταπάτες. Έπρεπε όμως κάτι να κάνουμε. Τη λύση φυσικά δεν θα τη δώσουμε εμείς, αλλά η Παναγία. Μαζί με τις προσευχές μας όμως (που είναι - και πρέπει να είναι - το πρώτο), καταθέσαμε κι αυτήν την ενέργεια, ως μικρή πράξη αγώνα κι ανθρωπίνως ελάχιστο καθήκον. Ό,τι μπορεί να γίνει, σε όλα τα μέτωπα και τα επίπεδα, πρέπει να το πράξουμε. Και θα το πράξουμε. Καλή λευτεριά!

 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου