Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Σωκράτης Γκιόλιας: 10 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του - Δέχτηκε 17 σφαίρες έξω από το σπίτι του!



Η ανάρτηση του αδερφού του και εκδότη του Sportime Περικλή Γκιόλια με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το θάνατο του Σωκράτη.

«Πέρασαν 10 χρόνια… Ευτυχώς έχουμε την ευκαιρία να τιμούμε τη μνήμη του Σωκράτη μέσω του Sportime. Μα πάνω από όλα έχουμε τη δυνατότητα να υπενθυμίζουμε πως ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν δημοσιογράφος, αθλητικογράφος και ρεπόρτερ στίβου. Είχε βάλει σκοπό της ζωής του όλοι οι αθλητές στίβου να έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν το ταλέντο τους. Αξίζει να αναφέρεται αυτό, αξίζει να υπενθυμίζουμε τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, ειδικά μέσα από μια αθλητική εφημερίδα. Εκείνος έβαλε το στίβο μέσα σε αυτή, ο Σωκράτης έκανε το μονόστηλο να γίνει δισέλιδο και πολυσέλιδο αφιέρωμα. Ας το υπενθυμίζουμε, μιας και η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ δείχνουν να το έχουν ξεχάσει.»

 
--------------------------------------------------------------------------

« ...Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο Σωκράτης με τον μικρότερο αδερφό του πήγαιναν στο Άγιο Όρος από την ηλικία των 9-10 ετών. Μάλιστα την πρώτη φορά, το 1983 ταξίδεψαν ολομόναχοι με τα ΚΤΕΛ και ο καπετάνιος του πλοίου που θα τους μετέφερε από την Ουρανούπολη αρνήθηκε την επιβίβαση τους γιατί ήθελε χαρτί από κηδεμόνα.
Τα παιδιά όμως ήταν αποφασισμένα να πάνε όπως κι έγινε… Κι αφού χρήματα για ξενοδοχείο δεν υπήρχαν, διανυκτέρευσαν κυριολεκτικά στο δρόμο περιμένοντας να ξημερώσει ..και τα κατάφεραν να φθάσουν στον προορισμό τους! Αυτές οι επισκέψεις στο περιβόλι της Παναγίας από μικρό παιδί, ήταν που έμαθαν στο Σωκράτη να ζει ευλαβικά, και με καθημερινή αγιορείτικη μνήμη θανάτου , που του υπαγόρευε να είναι γρήγορος και ουσιαστικός, σκεπτόμενος πάντα όμως την “επόμενη μέρα”…»

Διαβάστε όλο το ενδιαφέρον αφιέρωμα με τα βίντεο που το συνοδεύουν ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου