Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Όχι πια… «στοργή και προδέρμ» για το παρακράτος των αναρχικών!


 
Του Θανάση Κ.

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλωσεις είναι σωστό! Τι να λέμε τώρα; Όσοι το θεωρούν… «χουντικό» ή «φασιστικό», είναι για λύπηση.
* Πρώτα-πρώτα, δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργούν όλες οι σύγχρονες δημοκρατίες.

Παντού στην Ευρώπη, όταν γίνεται μια διαδήλωση υπάρχει υποχρεωτικά συνεννόηση με την Αστυνομία: εκ των προτέρων άδεια και συνεχείς συνεννοήσεις κατά τη διάρκεια. Ενώ υπάρχει και ανάληψη ευθύνης για τυχόν ζημιές που θα προκληθούν.

Αδειοδοτείται το δικαίωμα κάποιων στην διαμαρτυρία, αφού ληφθεί υπ’ όψιν το δικαίωμα του κόσμου να κυκλοφορεί, να πηγαίνει στις δουλειές του, το δικαίωμα των καταστημάτων να λειτουργούν, να εξυπηρετούν την πελατεία τους κλπ.

Αυτά όλα δεν θεωρούνται… «κατώτερα δικαιώματα». Και δεν «θυσιάζονται» για το «δικαίωμα στη διαδήλωση». Που δεν είναι πιο «ιερό» από τα άλλα…
Όχι! Απεριόριστο «δικαίωμα» σε μικρές μειοψηφίες να παραλύουν την κοινωνία, κάθε μέρα ΔΕΝ αναγνωρίζει η Δημοκρατία! Πουθενά στον κόσμο.

* Δεύτερον, στη δημοκρατία «πολίτες με δικαιώματα» δεν είναι μόνο οι… κατ’ επάγγελμα «διαδηλωτές». Είναι και όσοι δεν θέλουν να διαδηλώσουν, όσοι θέλουν να πάνε να εργαστούν ή να ψωνίσουν ή να απολαύσουν το βόλτα τους, την ελεύθερη κυκλοφορία και την ασφαλή διέλευση από τους δρόμους της πόλης. Και αυτοί έχουν δικαιώματα! Και μάλιστα είναι πολύ περισσότεροι και έχουν «υπέρτερα» δικαιώματα…
 
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου