Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Το τούρκικο «μπούλινγκ» εναντίον του Σλούκα: Απόδειξη ότι οι Τούρκοι δεν αστειεύονται…


του Γιώργου Χαρβαλιά
 
Το πρόσφατο κρούσμα ημικρατικού bullying που δέχεται ο Έλληνας μπασκετμπολίστας Κώστας Σλούκας, επειδή απέφυγε (αρνήθηκε;) να προσκυνήσει πανό με τον Τούρκο «πατερούλη» Κεμάλ Αττατούρκ πριν την έναρξη ενός αγώνα, αναδεικνύει την διαφορά νοοτροπίας μεταξύ της δικής μας πολυπολιτισμικής αποικίας χρέους και των αποφασισμένων γειτόνων μας.

  • Στην Ελλάδα, σε λίγο θα ποινικοποιηθεί το ψήσιμο χοιρινού κρέατος, έξω από τους κλειστούς τοίχους των σπιτιών, γιατί μπορεί στον περίγυρο να βρεθούν μουσουλμάνοι που θα ενοχληθούν από το συγκεκριμένο είδος τσίκνας. Οι μουσουλμάνοι αυτοί δεν είναι Έλληνες υπήκοοι, ούτε ζούσαν στην χώρα πριν μερικά χρόνια.
  • Είδαν φως και μπήκαν κάτω απ’ την ταμπέλα «Ανoίξαμε και σας Περιμένουμε», αλλά τώρα έχουν ανάγει τις «ευαισθησίες τους» σε άτυπο νόμο του κράτους τον οποίο πρέπει να σεβαστούμε εμείς οι γηγενείς, τουλάχιστον για λόγους συνειδησιακής ορθότητας, όπως λέει η Ντόρα, ο Γιαννούλης, ο Κουμουτσάκος και οι υπόλοιποι «πύραυλοι» του σάπιου κοινοβουλευτικού κατεστημένου.
Οι Τούρκοι δεν αστειεύονται με την ιστορική, θρησκευτική και εθνική τους παρακαταθήκη. Θες να ζεις και να σιτίζεσαι στη χώρα τους; Θα προσκυνάς τα σύμβολα και τα ιερά τοτέμ του Τουρκικού Έθνους, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Στο φινάλε θα χαιρετάς στρατιωτικά και την ημισέληνο δοξάζοντας τις «επιτυχίες» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, παρέα με τον Βαρθολομαίο που μας έβαλε να τσακωθούμε με τους Ρώσους για να ευλογεί ελεύθερα τους Ουκρανούς Ναζί και τον αφέντη Ερντογάν.
Πρωτόγονος ο τουρκικός εθνικός φανατισμός μπορεί να σκεφτείτε. Ναι, αλλά αυτούς τους πρωτόγονους έχουμε απέναντι. Ντοπαρισμένους μέχρι το μεδούλι.
  • Δεν υπήρξε Τούρκος αθλητής που να μην υπακούσει στην «ντιρεκτίβα» για την στρατιωτική «χαιρετούρα». Ακόμη και κάποιοι δευτεροκλασάτοι παίκτες χάντμπολ ελληνικών συλλόγων που μας την μόστραραν μέσα στη μούρη μας.
Στην Ελλάδα του εθνικού μαζοχισμού και της εθνονηδενιστικής παθογένειας θα βρεθούν σίγουρα κάποιοι δικαιωματιστές να ψέξουν τον Σλούκα επειδή δεν είχε την…ευγένεια να τιμήσει τον σφαγέα των προγόνων μας, μιας και αγωνίζεται σε τουρκική ομάδα.
Έχει χαθεί η μπάλα πλέον, όχι από το παρκέ του μπάσκετ αλλά από το γήπεδο των παραδοσιακών αξιών ενός έθνους που κινδυνεύει με συρρίκνωση και μελλοντική εξαφάνιση.
Στην Ελλάδα της «πεφωτισμένης» νεοφιλελεύθερης Δεξιάς (λέγε με… «Ποτάμι»), περιθωριοποιείται κάθε επίδειξη εθνικού φρονήματος. Σε λίγο θα χλευάζεται και η ανάγκη εθνικού προσδιορισμού.
  • Ας προσέξουν καλά όσοι ασμένως έσπευσαν να ηγηθούν της προσπάθειας αναβίωσης της ιστορικής μνήμης του ’21, χωρίς να έχουν τα προσόντα και κυρίως χωρίς να έχουν αποθέματα πατριωτικού φρονήματος για να αφυπνίσουν τους Έλληνες απέναντι σε υπαρξιακούς κινδύνους που αναβιώνουν. Οι απέναντι δεν ξεχνούν τίποτα και θα είναι τραγικό λάθος να πιστέψουμε ότι θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε, κάνοντας ότι δεν βλέπουμε.
Η κυρία Αγγελοπούλου πρέπει να επιστρέψει στα πολυτελή καταλύματα, στα κότερα και στις κλινικές αποκατάστασης όσο είναι καιρός. Θα επανέλθω σύντομα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου