Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Οργή κατά Ιερωνύμου! Αγανακτισμένοι πιστοί διαδήλωσαν χθες έξω από την Ιερά Σύνοδο


 
Με εντάσεις και αποδοκιμασίες προς τη διοικούσα Εκκλησία συνεδρίασε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Συνοδικό Μέγαρο περίπου 20 άτομα που φώναζαν συνθήματα κατά του Αρχιεπισκόπου και των ιεραρχών.
«Πώς μπόρεσες και άφησες κλειστές τις εκκλησίες και τον λαό σκανδάλισες χωρίς τις λειτουργίες;», «Ζητούμε ελευθέρα και ζώσα Εκκλησία», «Ποιον υπηρετείτε, ποιμένες, να μας πείτε;» ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν χθες το πρωί από τους συγκεντρωμένους, που δήλωναν πως δεν τους τρομάζει ο ιός, παρά μόνο ο Θεός.

Ωστόσο, η ΔΙΣ συνεδρίασε χωρίς να σχολιάσει ή να λάβει υπόψη της τις συγκεκριμένες φωνές και καθόρισε τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των ιερών ναών με τη συμμετοχή των πιστών από την Κυριακή 17 Μαΐου. Κατά την είσοδο στους ναούς, λοιπόν, θα εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης αναμονής των πιστών για την αποφυγή συνωστισμού και είναι απαραίτητη η τήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου, ενώ θα τελούνται περισσότερες λειτουργίες.
Στις εισόδους, άλλωστε, θα υπάρχει αντισηπτικό και είναι απαραίτητη η συχνή και σχολαστική καθαριότητα. Η ΔΙΣ αποφάσισε, εξάλλου, ότι αναστέλλονται οι λιτανείες και οι μεταφορές ιερών λειψάνων προς προσκύνηση, ενώ τα μυστήρια θα τελούνται εντός του ιερού ναού. Στα παρεκκλήσια που βρίσκονται εντός ιδιωτικών κτημάτων δεν θα τελείται κανένα μυστήριο.
Επιπροσθέτως, η ΔΙΣ εξέφρασε την πικρία, τη λύπη και την εκ διαμέτρου αντίθεσή της προς όσα αναγράφονται, αναμεταδίδονται και παρουσιάζονται μέσω του διαδικτύου σε σχέση με τη διακωμώδηση και τον διασυρμό των ιερών μυστηρίων της Εκκλησίας και συγκεκριμένα της θείας ευχαριστίας, ενώ θεωρεί άδικη την τουρκική επίθεση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Αναφορικά με τη συζήτηση για την εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, φάνηκε επιφυλακτική, δηλώνοντας την αγωνία και τον προβληματισμό της για την καταλληλότητα των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και τις επιπτώσεις τους στην επωφελή και ισορροπημένη αγωγή των παιδιών.
 
dimokratianews,13|05|2020
Eμείς από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου