Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Φωτογραφίες από τα Συλλαλητήρια


Δείτε φωτογραφίες από τα συλλαλητήρια σε Πέλλα, Βέροια, Καβάλα, Λάρισα, Ρόδο και Χανιά

IMG_0290
IMG_0289_1
IMG_0289
IMG_0287

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε Πέλλα, Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα στη Μακεδονία, αλλά και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.

Στη Βέροια, περισσότεροι από 5.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ωρολογίου και έστειλαν βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση που διαπραγματεύεται το όνομα των Σκοπίων. Νέοι και νέες, παιδιά όλων των ηλικιών, μεσήλικες, ακόμα και άτομα της τρίτης ηλικίας, με ελληνικές σημαίες στα χέρια και ντυμένοι στα γαλανόλευκα, πλημμύρισαν την πλατεία και βροντοφώναξαν εναντίον της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας.





Περίπου 500 άτομα, όλων των ηλικιών, έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο ενάντια στη χρήση του ονόματος “Μακεδονία” από τη FYROM, που πραγματοποιήθηκε στη Σιάτιστα. Πλήθος κόσμου και στην Κατερίνη.





Στα Ιωάννινα, η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πανηπειρωτικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν φορείς, σύλλογοι και σωματεία, στο οποίο προσήλθε πλήθος κόσμου με ελληνικές σημαίες, απ' όλη την Ήπειρο -ακόμη από το Αγρίνιο και την Πάτρα. Από νωρίς το απόγευμα στο χώρο της πλατείας υψώθηκε με γερανό μια τεράστια ελληνική σημαία από τους εθνοφύλακες της Θεσπρωτίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Κύπρου, των Ποντίων και της Χειμάρρας.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας. Κόσμος με σημαίες στα χέρια διαδήλωσε την αντίθεσή του στο να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ.

Στη Λάρισα, 4.500 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στο συλλαλητήριο διαβάστηκε μήνυμα του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου, με το οποίο τονίστηκε ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Μεταξύ άλλων, στο συλλαλητήριο μίλησαν ο Κώστας Καραΐσκος, μαθηματικός από την Κομοτηνή, ο Δημήτριος Νατσιός, δάσκαλος από το Κιλκίς και ο αντιστράτηγος ε.α. Βασίλειος Ροζής.


Λάρισα

Με ένα μεγάλο όσο και ειρηνικό συλλαλητήριο, χιλιάδες Βολιώτες διαδήλωσαν στην κεντρική παραλία ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη. Το πλήθος που κατέκλυσε την παραλία μπροστά από το εμβληματικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, κρατούσε ελληνικές σημαίες, λάβαρα με το αστέρι της Βεργίνας και γιγάντια πανό, ενώ τα συνθήματα είχαν ιδιαίτερο παλμό και δυναμική.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος με διοργανωτή τον Σύλλογο Μακεδόνων Βόλου "Ο Μέγας Αλέξανδρος". Βασικός ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αθανάσιος Καραθανάσης, ενώ η συγκέντρωση έκλεισε με το χορευτικό του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου, που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας.







sillalitirio_mesa
sillalitirio_mesa2
sillalitirio_mesa3
Στη Ρόδο
  

                                                                               
           Στα Χανιά

Δείτε και: Με ξύλο στους αναρχικούς πραγματοποιήθηκε το Συλλαλητήριο στα Χανιά

 



larisa_sillalitirio1
larisa_sillalitirio2
larisa_sillalitirio3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου