Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Το Υπουργείο Παιδείας στέλνει στον εισαγγελέα, εκ των υστέρων, τους ιερείς και όσους παντρεύτηκαν ή έκαναν βάπτιση!






Σε ένα απαράδεκτο όσο και προκλητικό «κυνήγι μαγισσών» επιδίδεται το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο ζητά να οδηγηθούν στον εισαγγελέα όσοι παντρεύτηκαν ή βάφτισαν τα παιδιά τους κατά την περίοδο της καραντίνας! Η εντολή αυτή, όμως, αφορά μόνο τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας και όχι στους πολιτικούς γάμους, για τους οποίους υπάρχει μία αδιάντροπη ανοχή! Γι’ αυτό υπάρχει η πεποίθηση ότι πρόκειται για έναν στοχευμένο πόλεμο από την Πολιτεία προς την Εκκλησία και τους πιστούς της.

Οι σφοδρές επιθέσεις της δεξιάς – κατά τ’ άλλα – κυβέρνησης επιβεβαιώνονται καθημερινά με κινήσεις που δηλώνουν εμπάθεια, προκατάληψη και οργανωμένο έγκλημα κατά της Ορθοδοξίας. 

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιδιώκει να μετατρέψει τους πολίτες σε κουκουλοφόρους μιας άλλης εποχής, όπως αποδεικνύουν περίτρανα τα έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «δημοκρατία».

Στην αρχή είχαμε την αναστολή των θείων λειτουργιών, μετά την απαγόρευση εισόδου των πιστών στους ναούς για να ανάψουν ένα κερί και στη συνέχεια την προσαγωγή στον εισαγγελέα ιερέων και αρχιερέων που εκτελούσαν τα ποιμαντικά τους καθήκοντα. Προέτρεπαν, μάλιστα, τους πολίτες να «καταδώσουν» τους ιερείς που δεν συμμορφώνονταν, κατά τα λεγόμενά τους.

Και τώρα, με επίσημο έγγραφο, το υπουργείο Παιδείας ζητά – μέσω του υπουργείου Εσωτερικών – από όλα τα ληξιαρχεία της χώρας να «ρουφιανέψουν» άμεσα τους συμπολίτες αδελφούς μας που παντρεύτηκαν ή βάφτισαν το παιδί τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας! 

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων καλεί τους ληξιάρχους να αποστείλουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία των πολιτών, ώστε στη συνέχεια το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να τα διαβιβάσει στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για την ποινική διερεύνησή τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις! Μάλιστα, τους καλεί να έχουν τον νου τους για τις περιπτώσεις που υποβάλλονται αιτήματα καταχώρισης των σχετικών ληξιαρχικών γεγονότων, είτε σε μεταγενέστερο χρόνο ή ακόμη και εκπρόθεσμα, εφόσον έχουν τελεστεί κατά τη διάρκεια του εν λόγω χρονικού διαστήματος.

Αίσθηση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία και συνέπεια για τους μουσουλμάνους κατά την περίοδο του Ραμαζανιού, όπως επίσης δεν έγινε καθόλου λόγος για τους πολιτικούς γάμους, οι οποίοι επιτρέπονται με τον ίδιο αριθμό παρισταμένων!

Για ακόμη μία φορά, λοιπόν, μιλάμε για δύο μέτρα και δύο σταθμά, για έναν ευθύ πόλεμο κατά της Εκκλησίας. Απλώς, τίθεται το ερώτημα αν ο κ. Καλαντζής ενημέρωσε χθες το πρωί για το συγκεκριμένο θέμα τον Αρχιεπίσκοπο, κατά τη συνάντηση που είχαν μετά τη θεία λειτουργία… Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι ο γενικός γραμματέας έχει καταφέρει να διατηρήσει τη θέση του με όλες τις πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων δέκα ετών! 

Την ώρα, λοιπόν, που η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας δεν παραλείπει με κάθε ευκαιρία να ευχαριστήσει το υπουργείο Παιδείας και την ελληνική κυβέρνηση για την άριστη συνεργασία, τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών φροντίζουν για τον αποδεκατισμό της! 

Αναμένεται, πλέον, αν σε αυτήν την περίπτωση η Εκκλησία θα ζητήσει επιτέλους την παραίτηση των πολέμιών της ή αν θα συνεχίσει να τους στηρίζει.  




 

https://www.dimokratianews.gr/
Εμείς από το Εθνέγερσις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου