Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

H Εικονομαχία αναβιώνει στην Μητρόπολη Γερμανίας / Δεν θα μεταλαμβάνουν οι πιστοί!





Eίναι υπόλογος ο Μητροπολίτης Γερμανίας για την απαγόρευση της προσκύνησης των ιερών εικόνων. Δεν γνωρίζει άραγε ότι η Εκκλησία αναθεματίζει στο Συνοδικό που διαβάζεται κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας ότι, “Εἰ τις οὐ προσκυνεῖ τον Κύριον ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστόν, ἐν Εἰκόσι περιγραπτόν κατά το ἀνθρώπινον, ἤτω Ἀνάθεμα” ; 
orthodoxostypos.gr 


Δεν θα μεταλαμβάνουν οι πιστοί στη Γερμανία

 



www.orthodoxianewsagency.gr 

Οι πιστοί στη Γερμανία επιστρέφουν στις εκκλησίες αλλά δεν θα μπορούν να μεταλαμβάνουν, όπως ανακοίνωσε σε εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος.

«Ενόψει του ανοίγματος των ιερών ναών στην γερμανική γερμανική επικράτεια, εκδόθηκαν Νομοθετικά Διατάγματα, τα οποία εκτός των υπολοίπων μέτρων ασφαλείας που αυτονοήτως ήδη υιοθετήσαμε, φθάνουν μέχρι του σημείου να ρυθμίζουν και τον τρόπο της Θείας Μεταλήψεως, να απαγορεύουν δηλαδή την Θεία Κοινωνία από το Άγιο Ποτήριο με την χρήση της Αγίας Λαβίδος» αναφέρεται στην εγκύκλιο  και προστίθεται:
«‘Ως εκ τούτου, με βαθύ πόνο σας ενημερώνω ότι, μέχρι την παύση της ισχύος των ανωτέρω Νομοθετικών Διαταγμάτων, ενώ θα μπορούμε όλοι να εκκλησιαζόμαστε, δεν μπορούμε όμως όλοι να μεταλαμβάνουμε, παρά μόνον οι λειτουργοί ιερείς».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου