Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Λειτουργία για μασόνους τέλεσε καθολική "εκκλησία"

«Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που μας χωρίζουν. Όπως λέμε την εορτή της Πεντηκοστής, με τη δύναμη του Πνεύματος, είμαστε όλοι αδελφοί και αδελφές, αυτό που μας ενώνει είναι το Πνεύμα του Θεού». Αυτό ήταν το μήνυμα που έφερε ο Καθολικός Μητροπολίτης του Μανάους της Βραζιλίας,Msgr. Sergio Castrini, κατά τον εορτασμό της ίδρυσης τωνTemplar Preceptories and Priorates of the Amazon of Castelo deTomar No. 61 and of Rondonia Estrela de Porto Velho No. 62.(πρόκειται για το διεθνές Τεκτονικό Τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών)που έλαβε χώρα στις 6 Μαΐου, στην Εκκλησία της Αγίας Οικογένειας της Tarumã και στην οποία συλλειτούργησε ο εφημέριος της ενορίας π. Charles Cunha, με τη βοήθεια του διακόνου Messias Alencar, όπως αναφέρει ισπανική ιστοσελίδα.

"Αυτή η μέρα είναι ιστορική και θα παραμείνει στην καρδιά μας και θα καταστήσει σαφές ότι είμαστε Χριστιανοί, είμαστε ιππότες του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και ότι είμαστε υπηρέτες του Θεού", δήλωσε ο Jurimar Collares Ipiranga, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Μεγάλης Ανατολής της Βραζιλίας (GOB) της Αμαζόνας (η Αμαζόνα είναι η μεγαλύτερη σε έκταση πολιτεία της Βραζιλίας).

Ο Castrini ξεκίνησε την ομιλία του με έμφαση στην αγάπη του Θεού για την ανθρωπότητα: «Ο Θεός είναι αγάπη και ο τρόπος γνώσης είναι η αγάπη» Η αγάπη είναι πάντα μια απάντηση, κυρίως στον Θεό που μας αγάπησε πρώτα. Ο σταυρός που έχετε στις στολές σας είναι το σύμβολο της αγάπης του Θεού για την ανθρωπότητα».

Ο αρχιεπίσκοπος ολοκλήρωσε την ομιλία του μιλώντας για το ταξίδι στους Αγίους Τόπους στις αρχές του έτους, όπου επισκέφθηκε τις εκκλησίες που έχτισαν οι Ναΐτες κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών και κατέληξε σε έκκληση προς τους Ελευθεροτέκτονες, λέγοντας : «…η Εκκλησία μπορεί να είναι διαφορετική στην επιφάνεια, αλλά είμαστε όλοι ενωμένοι στο Χριστό».

Τα νέα προκάλεσαν οργή στους Καθολικούς. Εν τω μεταξύ, η είδηση για το σκάνδαλο εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα της αρχιεπισκοπής.

http://redskywarning.blogspot.com/2018/07/blog-post_18.html / πηγή (κι εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου