Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Ιερώνυμος ενώπιον Πάιατ : «Δεν μπορεί ο καθένας να καλεί πανορθόδοξη σύνοδο»Σχόλιο Πᾶνος: Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος μᾶλλον ἔκανε λάθος, ἤθελε νὰ πῆ πὼς «εἶναι προνόμιο τοῦ Ἀμερικανοῦ Πρέσβη Τζέφρι Πάϊατ» νὰ καλεῖ Πανορθόδοξη σύνοδο...

Θαυμᾶστε τους στὶς παρακάτω φωτογραφίες ἀφοῦ πάρετε τὰ ἠρεμηστικά σας...
__________________
 
Τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, δέχθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης έγινε θερμά δεκτός από τον Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και το θέμα που κυριάρχησε ήταν η αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας με τον κ. Πάιατ να δίδει στον Αρχιεπίσκοπο επιστολή από τον Πρέσβη Σαμ Μπράουονσμπακ, υπεύθυνο για τις θρησκευτικές ελευθερίες, στο οποίο εκφράζει τον σεβασμό του για την απόφαση του αναγνωρίσει την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε στον Πρέσβη ότι τα σύνορα της Ελλάδος δεν είναι μόνο στην Μακεδονία και στην Θράκη, αλλά υπάρχουν και τα θαλάσσια σύνορα, τα οποία είναι περισσότερο δύσκολα στην διαφύλαξη.

Σημείωσε, ότι η Ελλάδα δέχεται έναν συνεχή εκβιασμό από την Τουρκία που ανοίγει την στρόφιγγα και στέλνει πρόσφυγες, ενώ επεσήμανε πως είναι απαραίτητη η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην διαχείριση του θέματος και φυσικά η στήριξη Αμερικανών και Ευρωπαίων στην διαχείριση των συνόρων. 

Ο Αρχιεπίσκοπος προσέθεσε ότι η Εκκλησία δεν έχει δεχτεί ούτε ένα ευρώ για την διαχείριση του ζητήματος και τα χρήματα δίδονται σε ΜΚΟ, οι οποίες τα διαχειρίζονται με συνθήκες αδιαφάνειας. Έκανε λόγο, ακόμη, για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών υπογραμμίζοντας πως πρέπει να διαμορφωθούν έτσι, ώστε να προστατεύονται οι ανήλικοι.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου να συγκαλέσει στο Αμάν της Ιορδανίας σύνοδο των ορθοδόξων προκαθημένων (δείτε ΕΔΩ) ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχολίασε ότι δεν μπορεί να απαντήσει επισημαίνοντας ότι αυτή η τοποθέτηση του Πατριάρχη δεν ξέρουμε αν είναι εν γνώσει του Οικουμενικού Πατριάρχη. 

«Δεν μπορεί ο καθένας να καλεί πανορθόδοξη σύνοδο. Είναι το προνόμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας καλέσει δεν θα πούμε όχι, αν οποιοσδήποτε άλλος υπεύθυνος κάποιας Εκκλησίας μας καλέσει εγώ θα πω όχι».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πρέσβης ανέφερε ότι ασχολήθηκαν με το Ουκρανικό ζήτημα χαρακτηρίζοντας ιστορικής σημασίας την απόφαση του Αρχιεπισκόπου για την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας και έκανε γνωστό ότι του παρέδωσε ένα γράμμα από τον Πρέσβη Σαμ Μπράουνσμπακ, υπεύθυνο για τις θρησκευτικές ελευθερίες, στο οποίο εκφράζεται ο σεβασμός του για την απόφαση του Αρχιεπισκόπου, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την σοφία με την οποία κινήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/EurokinissiΠηγή:https://www.vimaorthodoxias.gr/
Εθνέγερσις 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου