Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΣΕ



Θεολόγου



Το βίντεο, που προτάσσεται της ανάρτησης, είναι από πολλές απόψεις σπουδαίο.


1.) Καταρχήν κατορθώνει σε λίγα λεπτά να δώσει συνοπτικά την ιστορία του Οικουμενισμού με ειδική αναφορά στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των αιρέσεων (ΠΣΕ).

2.) Είναι περιεκτικό και περιγράφει συνοπτικά όλα τα σημαντικά στάδια του Οικουμενισμού.

3.) Εξηγεί με σαφήνεια ότι μια παραδοσιακή Εκκλησία δεν μπορεί να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Προτεσταντικών αιρέσεων σαν ισότιμο μέλος.

4.) Επισημαίνει ότι ο Οικουμενισμός σταδιακά από Διαχριστιανικός εξελίχθηκε σε Διαθρησκειακό.

5.) Αναγνωρίζει ότι η πιο προχωρημένη μορφή Οικουμενισμού της Ορθοδοξίας με τις αιρετικές παραφυάδες αφορά τον Παπισμό, αφού με την προδοσία της Ορθοδοξίας στο Μπαλαμάντ, το Βατικανό αναγνωρίστηκε σαν "αδελφή Εκκλησία" με έγκυρα μυστήρια.


6.) Στηλιτεύει -δικαίως- τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως τον κορυφαίο συγκρητιστή των ημερών μας, που σκανδαλίζει καθημερινά τους πιστούς με τους οικουμενιστικούς του ακροβατισμούς.



7.) Ελέγχει το αντορθόδοξο Κείμενο 6 της Συνόδου της Κρήτης διότι θεμελιώνει συνοδικά τον Οικουμενισμό.

8.) Κάνει ειδική αναφορά στην Σύνοδο της Κρήτης που αποτελεί -από πολλές απόψεις- την κορυφαία στιγμή του Οικουμενισμού, αφού 10 από τις 14 Αυτοκέφαλες Εκκλησίες συνυπέγραψαν το διαβόητο Κείμενο 6.

9) Στηλιτεύει την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου και του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι και εξηγεί ότι πρόκειται για προχωρημένο ημισυλλείτουργο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τους αιρεσιάρχες του Βατικανού, αφού οι Πάπες με ωμοφόριο αντάλλαξαν με τον Παναγιώτατο λειτουργικό ασπασμό και ευλόγησαν τους Ορθόδοξους πιστούς λες και είναι ορθόδοξοι ιεράρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου