Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Το αντίο μας...


 

Σήμερα που η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τον Άγιο Κυριακό τον αναχωρητή, αποφασίσαμε κι εμείς να αναχωρήσουμε από το διαδίκτυο και να σταματήσουμε τον μικρό μας αγώνα.

Δυστυχώς η Ελλάδα μας δεν έχει σκοπό ούτε να μετανοήσει, αλλά ούτε και να επαναστατήσει εναντίον αυτών που την βλάπτουν... 

Βεβαίως δεν περιμέναμε ότι εμείς οι ανάξιοι θα αλλάξουμε τον κόσμο... Όμως στα δυόμισυ χρόνια ύπαρξης του ταπεινού μας ιστολογίου, προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε... στην προσπάθειά μας αυτή, αγωνιστήκαμε να προσφέρουμε ποιοτικές αναρτήσεις με νοήματα σημαντικά αλλά και προτρεπτικά σε έναν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αγώνα. Κυρίως όμως σε μετάνοια... Εάν όλοι όσοι στην Ελληνική επικράτεια δηλώνουμε Ορθόδοξοι, αλλάζαμε στάση ζωής, είχαμε σωστή σχέση με το Μυστήριο της Εξομολόγησης (που έτσι κι αλλιώς ανήκει στα υποχρεωτικά!) και προσευχόμασταν με πόνο, τουλάχιστον πέντε λεπτά κάθε πρωί και κάθε βράδυ, η Ελλάδα θα είχε σωθεί...

Βεβαίως ποτέ δεν είναι αργά... Και να μετανοήσουμε μπορούμε αλλά και να προσευχηθούμε και να ξεσηκωθούμε...

Έμελλε το κείμενο του αγαπητού δασκάλου Δημήτρη Νατσιού να είναι και το τελευταίο μας... Ο Κύριος ας τον έχει καλά και ας φωτίσει διά της γραφίδος του τους Έλληνες να αλλάξουμε προς το καλύτερο.

Αμήν. Γένοιτο.

6 σχόλια:

  1. κακώς σταματάτε τον αγώνα. Ο αγώνας πρέπει είναι διαρκής και χωρίς ανάπαυλα. Σκεφτείτε πόσους ανθρώπους μπορεί να βοηθάτε με τις αναρτήσεις σας. Γιατί βλέπουμε μόνο το κακό και απαισιοδοξούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αδελφέ Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

      Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά Σας και χαιρόμαστε που καθώς φαίνεται Σας έχουμε βοηθήσει κάπως.

      Δεν βλέπουμε μόνο το κακό. Αλλά το κατά πόσο βοηθούμε και κατά πόσο θα λείψουμε από οποιονδήποτε, φαίνεται από τον καταιγισμό μηνυμάτων και σχολίων που (δεν) λάβαμε από τότε που βάλαμε την τελευταία μας ανάρτηση... μόλις τέσσερα και μάλιστα τα 2 από συναδέλφους ιστολόγους. Πού είναι όλοι αυτοί που τους λείπουμε; Ακόμη και το δικό Σας μήνυμα ήρθε μετά από 2 εβδομάδες που έχουμε σταματήσει!

      Και αν το καλοσκεφτεί κανείς, όλοι όσοι μας διαβάζουν είναι συνήθως άτομα που είναι ήδη μέσα στην Εκκλησία και απλά χρειάζονται ανάπαυση ψυχής ή κάποια ιδιαίτερη πληροφορία. Πολύ δύσκολα θα «πέσει πάνω» μας κάποιος εκτός Εκκλησίας ή με χλιαρή Πίστη. Κι αν τέλος πάντων, είναι τόσο μεγάλη η σημασία για κάποιους αδελφούς να δουν κάποιο ιστολόγιο για να συγκινηθούν/αναπαυθούν, έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα τους οδηγήσει ο Κύριος σε κάποιο από τα υπάρχοντα, ή ακόμη και σε κάποια παλιότερη (αλλά ίσως Σωτήρια για εκείνους) δική μας ανάρτηση!

      Κι Εσάς βέβαια, αν το θεωρείτε τόσο σημαντικό εν τέλει, τίποτα δεν Σας σταματάει από το να δημιουργήσετε ένα δικό Σας ιστολόγιο και να προσθέσετε το δικό Σας αγώνα σε αυτόν των συναδέλφων ιστολόγων που ακόμη αγωνίζονται ενεργά. Αν μάλιστα το κάνετε, στείλτε μας το σύνδεσμο να το βάλουμε στα αγαπημένα μας στο πλάι δεξιά.

      Καλόν αγώνα.

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα TheCoffeeMaker14 Οκτωβρίου 2020 - 4:00 μ.μ.
    Δεν έπρεπε να σταματήσετε. Συνεχίστε ακόμα και αν το ενημερώνετε κάθε 2 εβδομάδες ή κάθε 2 Μήνες. Το να το σταματήσετε δεν δικαιολογείται. Όλο και κάποιος θα μπαίνει και θα ωφελείται στο μπλογκ σας.

    Ελληνορθόδοξος Αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρετε.
    Όντως η Ελλάδα δεν θα μετανοήσει, ούτε θα επαναστατήσει.
    Εγώ έχω νοιώσει την κακία των Ελλήνων στο πετσί μου πιο πολύ από όλους.
    Αλλά και την εμμονή τους να στηρίζουν αντιχρίστους πολιτικούς.
    Και βλέπω και την διχόνοια μεταξύ των ορθοδόξων Ελλήνων.
    Όμως θα φέρει ο Θεός δυσκολίες και συμφορές, και κάποιοι ίσως αλλάξουν.
    Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλά ορθόδοξα ιστολόγια, και είναι δύσκολο να διαλέξεις ποια να ακολουθείς, και να τα ακολουθείς συχνά.
    Γενικά, είναι καλό να κάνετε συλλογή άρθρων κάπως/κάπου γιατί, όπως τώρα απαγορεύτηκε η Θεία Λειτουργία, ο ελεύθερος λόγος, κτλ, αύριο μπορεί να απαγορεύσουν και άλλα πράγματα. Ίσως τον Χριστιανισμό!
    Εγώ κρατώ αποθηκευμένες ομιλίες πολλών παλιών ιερέων, για καλό και για κακό...
    Οι ορθόδοξοι ιερείς εξαφανίζονται με γοργούς ρυθμούς.
    Ελπίζω έτσι να κρατήσω έστω την διδασκαλία...
    Δυστυχώς, χρειάζεται να φάμε πολύ ξύλο για να συνέλθουμε.
    Αλλά, ας προσπαθήσουμε να δούμε πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο, για να μην το αφήσουμε να ξανασυμβεί.
    Θέλει πολλή συζήτηση αυτό, αλλά το βασικό είναι (νομίζω) ότι αφήσαμε αντίχριστους μασόνους να μπούνε στην Εκκλησία, στην πολιτική, στην δημοσιογραφία, στα πανεπιστήμια, στα δικαστήρια, κτλ.
    Από εκεί και έπειτα, η διαφθορά του λαού ήταν θέμα χρόνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο.

      Συμφωνούμε μαζί Σας. Το ζήτημα είναι ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι έχουμε τρομερή ευθύνη, τόσο διότι ξεχάσαμε (εντός ή εκτός εισαγωγικών) την Ελληνορθόδοξη Παράδοση στην πράξη, όσο και την αντίσταση στους ανθρώπους που μας καταδυναστεύουν. Πόσοι λ.χ. από τους σημερινούς Έλληνες γονείς διδάσκουν εκτενώς στα παιδιά τους τα ιδανικά της Πίστης και της Πατρίδας, κάνουν κάποια Προσευχή μαζί τους πρωί και βράδυ και τα αποτρέπουν από το να βλέπουν τα σκουπίδια της τηλεόρασης; Πόσοι αγοράζουν στα παιδιά τους βιβλία και CD που να πραγματεύονται τα παραπάνω ζητήματα και τα διδάσκουν να Εξομολογούνται;

      Θεωρούμε ότι αν κανείς διατρίψει στο βίο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού αλλά και άλλων νεομαρτύρων, όχι μόνο θα βρει αυτό που χρειάζεται, αλλά θα κλάψει βλέποντας την ανεπάρκειά μας! Κι αν δεν έχει χρόνο, ας θυμηθεί απλά τους Νινευίτες... έμπονος θρήνος και μετάνοια!
      Εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι τι από αυτά έχουμε;!

      Διαγραφή