Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Η Ι.Μ. Βατοπαιδίου χορηγός του …διχασμού;



σ.σ. Χορηγός αυτής της οικουμενιστικής ημερίδας στο ΑΠΘ που εκθείασε την ψευδοσύνοδο ήταν η Ι. Μ. ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ!! Δεν το γνώριζα, τώρα το έμαθα. Εκεί πάνε τα χρήματα του κόσμου Γέροντα από τα προσκυνήματα της Τίμιας Ζώνης της Παναγίας που κάθε λίγο και λιγάκι περιφέρετε για να μας «ενισχύσετε πνευματικά»; Μιλάτε στον κόσμο για τον Άγιο Παΐσιο που τόσο αγαπάει και του λέτε για την Παναγία που θα σώσει την Ελλάδα και ταυτόχρονα χτυπάτε την Πίστη του με τέτοιες ημερίδες; Έτσι θα μας σώσει η Παναγία; Έχει μείνει επιτέλους τίποτα όρθιο σ’ αυτήν την χώρα; Τα «προοδευτικά» οικουμενιστικά αρθράκια στην Πεμπτουσία τα βλέπουμε, δεν μπορούσαμε όμως ποτέ να διανοηθούμε ότι θα πληρώνατε κι από πάνω για να γίνει μία τέτοια ημερίδα. Ο Θεός να σας φωτίσει γιατί η Ελλάδα μας χάνεται, και χάνεται γιατί όλοι μας χάνουμε στους πνευματικούς μας αγώνες. Τούτη την ώρα εσείς στο Άγιον Όρος θα έπρεπε να ήσασταν οι φωτεινοί φάροι και οδοδείκτες για όλους εμάς και όχι να παίζετε τέτοια παιχνίδια με την ευσέβειά μας. ΝΤΡΟΠΗ.

***


Η «πολιτική ορθότητα» έχει εκτρέψει τους Καθηγητάς της Θεολογικής Σχολής της Θεσσαλονίκης από το λειτούργημά τους. Δεν δύνανται πλέον να αναδείξουν την Σχολήν δια της Ορθοδόξου συγγραφής και συν­εχώς αναλώνονται εις ημερίδας και εκδηλώσεις πάσης φύσεως και δημοσίους σχέσεις. Εγκωμιάζουν και τιμούν Πατριάρχας και Αρχιεπισκόπους με κάθε είδους πρόφασιν, δια να τους χειραγωγούν, καθώς και εκείνοι κολακεύονται με τα πάσης φύσεως μετάλλια και διπλώματα. Το αυτό ποιούν και δια παπικούς και προτεστάντας. Διαγράφουν τας επικρίσεις τους προς τους Προκαθημένους και κάθε δογματικήν διαφοράν με τους αιρετικούς, ώστε όλα να περιπέσουν εις λήθην και αυτήν δίδουν έπειτα ως τροφήν εις τους φοιτητάς των.
Επληροφορήθημεν ότι την Τρίτην 15ης Μαΐου διωργανώθη από το Τμ. Θεολογίας Θεσσαλονίκης ημερίς «αφιερωμένη στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και Αποστολικό Βικάριο Θεσσαλονίκης κ. Σπιτέρη»! Αγνοούν τι έκαναν οι παπικοί εις την Χώραν μας; Πρωταγωνιστής ο κ. Μ. Κωνσταντίνου, όπως και την Πέμπτην 17ην Μαΐου, όπου και ανηγορεύθη εις επίτιμον διδάκτορα του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Το σκεπτικόν της αποφάσεως έγραφεν ότι «Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ. κ. Θεόδωρος Β , εργάζεται και μοχθεί για την ειρηνική συνύπαρξη θρησκειών, λαών, ανθρώπων και πολιτισμών στην Αφρική». Ο Κύριος τον κατέστησεν Επίσκοπον, δια να μοχθή δια την ειρηνικήν συνύπαρξιν των θρησκειών;
Οι Καθηγηταί επιθυμούν να τα έχουν καλά με τα κέντρα εξουσίας (Βατικανόν, Πατριαρχεία, Ρόταρυ κ.α.), διότι από θεολογίαν εχρεωκόπησαν.
Τέλος, οργανώνουν συνέδριον δια το «Κολυμβάριο» από 21ης ως 25ης Μαΐου με χορηγόν την Ι. Μ. Βατοπαιδίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου