Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ!

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Δείτε παρακάτωΜήνυση για τα χημικά στο συλλαλητήριο καταθέτει ο Ιατρικός Σύλλογος
 
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

1. Ήταν φανερά πολύ μεγαλύτερο Συλλαλητήριο από το 2018! (Δείτε στα σχόλια σύνδεσμο με εικόνες από drone 6 βίντεο από drone που ανήρτησε ο Νίκος Λυγερός τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα το μέγεθος του Συλλαλητηρίου εδω)

2. Παρόλο που εντελώς απρόκλητα χτύπησαν μαζικά με χημικά για να την διαλύσουν και από πάνω (Βουλή) και από κάτω (Ερμού), πρόλαβαν να βγουν οι κατάλληλες φωτογραφίες - τεκμήρια.

3. Επειδή η εξέδρα ήταν τοποθετημένη στο κάτω μέρος, υπήρχε πολύς κόσμος προς τα εκεί που δεν φαίνεται καν στις φωτογραφίες.

4. Η ρίψη χημικών και αποδεδειγμένα λειγμένων, γίνεται για τρίτη φορά απρόκλητα από την αστυνομία σε τόσο μεγάλη έκταση: πρώτη στο Πισοδέρι, δεύτερη στην ΔΕΘ, τρίτη εχθές.

5. Τα προεκλογικά λεγόμενα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μόνο τον αμοραλισμό του μπορούν να δείξουν.

6. Το ότι η αστυνομία μίλησε για 60.000 είναι ανέκδοτο.
Πλέον πρέπει να μιλάμε για καθεστώς που δεν έχει νομιμοποίηση να κυβερνά.

Ανδρέας Σταλίδης
ΠΗΓΗ: ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ 
 
 

Μήνυση για τα χημικά στο συλλαλητήριο καταθέτει ο Ιατρικός Σύλλογος

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του για την ρίψη χημικών ουσιών με επιβλαβείς ουσίες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και πρόκειται άμεσα να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέλεξαν τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό αυτό μέσο καταστολής που έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Ο ΙΣΑ θεωρεί εγκληματικό το γεγονός ότι τα επικίνδυνα αυτά χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν ενάντια σε οικογένειες που διαδήλωναν ειρηνικά και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών και ηλικιωμένων. Ακόμη, θεωρεί απαράδεκτο ότι η εγκληματική αυτή ενέργεια γίνεται με την ανοχή και την συγκάλυψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία ανήκει στο ιατρικό σώμα και οφείλει να προστατεύει τη Δημόσια υγεία.
Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, επισήμανε τα εξής: «Καταγγέλλουμε το αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο αυτό μέσο καταστολής ενός ειρηνικού συλλαλητηρίου για τα εθνικά μας συμφέροντα που βάναυσα καταπατούνται».
«Η χρήση των χημικών ουσιών έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ακόμα και παιδιών ενώ πέρα από τις άμεσες βλάβες στην υγεία, έχει επιπτώσεις στο σύνολο του πληθυσμού που παραμένει στην περιοχή. Καθώς έχει αποδειχθεί ότι η χρήση τους, σε μικροπεριβάλλοντα, προκαλεί τη συσσώρευση τοξικών χημικών ενώσεων, σε επίπεδα ικανά να επιφέρουν συμπτώματα στους κατοίκους της περιοχής για μακρό χρονικό διάστημα. Ζητούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέλεξαν το βάναυσο αυτό τρόπο για να φιμωθεί η φωνή των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου