Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ


 
 
 
 
Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
Στο φύλλο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ του Σαββάτου 11-7-2020 σελ. 30, φιλοξενήθηκε άρθρο με τίτλο «Διαφωνούν με τον νόμο για τις συναθροίσεις οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου», όπου αφού παραθέτουν τις απόψεις των για τον Νόμο , καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «στο στόχαστρο μπαίνει κάθε ριζοσπαστική και ανατρεπτική ιδεολογία»!! Εν κατακλείδι δε καλούν Συλλόγους, Σωματεία, Κόμματα και Ομάδες όχι μόνον να καταδικάσουν αλλά και να καταργήσουν στην πράξη αυτό το αντιδημοκρατικό, χουντικής έμπνευσης νομοθέτημα»!!! Και επειδή , κ. Δ/ντά , είναι η 2η φορά που η ίδια ομάδα «καθηγητών» του Πανεπιστημίου Αιγαίου διαμαρτύρεται δημοσίως για «αντιδημοκρατικά» νομοθετήματα (η πρώτη ήτο για την Κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου) και επειδή υποδυομένη τον μανδύα του Πανεπιστημίου προκαλεί δέος, θαυμασμόν, αναταραχήν αλλά και προτροπήν προς διάπραξιν αξιοποίνων πράξεων (ηθική αυτουργία) από ομάδες, συλλογικότητες, κόμματα κλπ και επειδή η Δημοκρατία επιβάλλει να ακούγεται και η αντίθετη άποψη (ασχέτως αν είναι αρεστή ή μη από διαφωνούντες), δια τούτο, παρακαλώ πολύ να δημοσιεύσετε και τις δικές μου σκέψεις επί του θέματος και δεν θα είχα αντίρρηση να ορίσουν και έναν εκπρόσωπό τους για μια τηλεοπτική μας συζήτηση επ’αυτού, για να βγάλει κι ο κόσμος τα συμπεράσματα του. 
Ξεκινώ λοιπόν με την απορία: Είναι αυτοί καθηγητές που διδάσκουν Πολιτισμό, Παιδεία και Κοινωνική συμπεριφορά στα τέκνα μας, σε αυριανούς πολίτες και νέους Ακαδημαϊκούς(;) ή μήπως είναι ακόμα αναρχομπαχαλάκηδες φοιτητές του Αριστερισμού και της Παγκοσμιοποίησης, που δεν «γουστάρουν» έννομη Τάξη, Πατρίδα, Έθνος, Ελληνισμό;; Και πώς πήραν τα πτυχία και τα διδακτορικά τους διπλώματα; Με πολυετείς έρευνες; Με βαρυσήμαντα προσωπικά συγγράμματα, με μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό ή με ρουσφέτια και αγοραστές διατριβές; Γιατί αν ισχύει το πρώτο, αποκλείεται να έγραφαν τέτοια διαμαρτυρία, διότι θα γνώριζαν καλώς το επίπεδο και τους όρους λειτουργίας των Δυτικών Πανεπιστημίων και χωρών. Σε Ευρώπη και Αμερική υπάρχουν κανόνες για τις διαδηλώσεις. Οι διαμαρτυρόμενοι μπορούν να σταθούν σε πεζοδρόμια, πάρκα, πλατείες, αυλές Υπουργείων και να μοιράσουν προκηρύξεις, να φωνάξουν όσο θέλουν, να καταγγείλουν με ντουντούκες και πανώ αλλά ποτέ δεν προκαλούν κάθε τόσο κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της πρωτεύουσας και των άλλων πόλεων και να ταλαιπωρούν χιλιάδες πολίτες με παρακώλυση συγκοινωνιών (ποινικό αδίκημα) εκβιάζοντας έτσι η μικρή ή μεγάλη ομάδα των 100-200 ατόμων (με την επαναστατική γυμναστική τους) κράτος και κοινωνία. 
Δεν είναι λοιπόν Συνταγματικό τους δικαίωμα η παρακώλυση συγκοινωνιών. Ούτε οι απρόκλητες φθορές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, η ρύπανσις με προκηρύξεις, η παράνομη αφισοκόλλησις. Δεν είναι Συνταγματικό τους δικαίωμα οι λεηλασίες καταστημάτων και αυτοκινήτων, οι εμπρησμοί (Τράπεζα Μαρφίν με 3 θανάτους νέων ανθρώπων) οι απόπειρες δολοφονίας Αστυνομικών με μολότοφ και τούβλα, τα λιντσαρίσματα αντιπάλων από αγέλες αλητών. Δεν είναι Συνταγματικό τους δικαίωμα η κουκούλα για κάλυψη χαρακτηριστικών σε διάπραξη αδικημάτων. Δεν είναι Συνταγματικό δικαίωμα να κουβαλάς λοστούς, πέτρες, μολότοφ, ρόπαλα… να σπας μάρμαρα πεζοδρομίων, να καταστρέφεις αγάλματα και προθήκες καταστημάτων.. Να σπας κεφάλια και να καις ανθρώπους. Σε σοβαρές κοινωνίες, λοιπόν, δεν επιτρέπονται όλα και υπάρχει υπεύθυνος που λογοδοτεί, αν γίνουν μπάχαλα, ρυπάνσεις και καταστροφές. (Παρεπιπτόντως, γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν οι κύριοι «καθηγητές» επί ΣΥΡΙΖΑ, για το Συνταγματικό Δικαίωμα διαμαρτυρίας των πολιτών στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, κι αφήσανε τους ξένους αστυνομικούς να βαρούν ανηλεώς στα κεφάλια των Ελλήνων;; Ουαί υμιν λοιπόν υποκριταί και αμοραλισταί!!). 
Οι «προοδευτικοί» αριστεριστές και εθνομηδενιστές από το 1974 θέλουν την κατάλυση της Δημοκρατίας (σε Ασυδοσία και Αναρχία) στο όνομα της Δημοκρατίας! Να τελούν ποινικά αδικήματα με την άδεια και ανοχή της Αστυνομίας και του Κράτους. Όταν όμως υπάρχει υπεύθυνος , δεν θα φεύγουν ωραίοι και άνετοι αφήνοντας πίσω τους σκουπιδαριό και αναμμένες φωτιές κάδων. Θα καθαρίζουν τις βρωμιές των. Κι όταν ξέρουν ότι θα πληρώσουν τις φθορές από την τσέπη τους, θα κόψουν τα νταλαβέρια (δοσοληψίες) με τους κουκουλοφόρους και θα περιφρουρούν αληθινά τις διαδηλώσεις των. 
Μπορεί να μην έπεισα με τις θέσεις μου τους αξιότιμους καθηγητές ή αναγνώστες της εφημερίδας, αλλ’ εγώ εξακολουθώ να απορώ: Είναι αυτοί καθηγητές Ελληνικού Πανεπιστημίου, αμοιβόμενοι από το Ελληνικό Δημόσιο (ήτοι από μας τους Έλληνες φορολογουμένους) ή όργανα αριστερόστροφων Κομμάτων, που σύμβολό τους έχουν τον Διεθνισμό, την Παγκοσμιοποίηση, την Νέα Τάξη Πραγμάτων και την κατάργηση του κράτους -΄εθνους ως ξεπερασμένον αναχρονιστικό θεσμό;; Επίσης άλλη μια απορία: Έχει γνώσιν του δημοσιεύματός των η κ. Πρύτανις του Πανεπιστημίου Αιγαίου(;;) και η κ. Υπουργός Παιδείας;; (Αν εγώ ήμουν Υπουργός, θα ζητούσα τις παραιτήσεις των, αφού πρώτα σκάλιζα καλά τους φακέλλους των με τις διατριβές και περγαμηνές που έχουν). Και επειδή, τέλος, η εν κατακλείδι προτροπή των για απειθαρχία, ενέχει στοιχεία ηθικής αυτουργίας, καλόν θα ήτο να λάβει γνώσιν τούτου και ο κ. Εισαγγελεύς! 
Ρόδος 22-7-2020
ΣΣ Νομικός, Οικονομολόγος, Πολιτειολόγος, Εκπαιδευτικός, λογοτέχνης, Βραβευμένος Ποιητής, πρώην Τμ/ρχης Τραπέζης Ελλάδος, Δ/ντης του Πολιτισμικού Μελάθρου Ρόδου κλπ
 
 
ΠΗΓΗ: ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου