Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Φωτιά στη Μόρια: Στάχτες το ΚΥΤ, 13.000 μετανάστες στον δρόμο, ανάμεσά τους 35 με κορωνοϊό -Σε έκτακτη κατάσταση το νησί

 

Φωτιά στη Μόρια: Στάχτες το ΚΥΤ, 13.000 μετανάστες στον δρόμο, ανάμεσά τους 35 με κορωνοϊό -Σε έκτακτη κατάσταση το νησί

Το φως της ημέρας δείχνει το μέγεθος της καταστροφής του καταυλισμού-«πόλη» των 13.000 προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια. Το σύνολο του εκτός του ΚΥΤ μέρους έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, ενώ έχει καταστραφεί και μεγάλο μέρος του καταυλισμού εντός του ΚΥΤ, που συνεχίζει να καίγεται.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι δεν κάηκαν οι υποδομές διοίκησης και ταυτοποίησης, κάηκε όμως ολοσχερώς η Υπηρεσία Ασύλου και ο εξοπλισμός της. Επίσης, ζημιές υπήρξαν στον χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας καθώς και στον κλιματισμό της υγειονομικής μονάδας που φτιάχτηκε με δωρεά της ολλανδικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, που μίλησε στο iefimerida, ο καταυλισμός έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς και η κατάσταση είναι τραγική. Οπως τόνισε, αυτό που φοβούνται είναι «οι 12.500 άνθρωποι που βρίσκονται στον δρόμο, γιατί κάποιοι από αυτούς μπορεί να έχουν κορωνοϊό».

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Μόριας έχει διαφύγει στα γύρω κτήματα, ενώ άλλο μέρος έχει κινηθεί προς την πόλη της Μυτιλήνης, όπου στο ύψος του Καρά Τεπέ, λίγο πριν από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, έχει παραταχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν τους επιτρέπει να μπουν στην πόλη.
Εικόνες καταστροφής στη Μόρια μετά τη φωτιά

Εικόνες από την επόμενη μέρα της φωτιάς και τις καταστροφές που αυτή προκάλεσε στη δομή όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες δημοσιεύουν τοπικά μέσα ενημέρωσης και λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα:
Μόρια πρόσφυγες μετά τη φωτιά
Εικόνα από την καταστροφή στη Μόρια / Φωτογραφία: stonisi.gr
Μόρια πρόσφυγες μετά τη φωτιά

Εικόνα από τη Μόρια / Φωτογραφία: stonisi.gr
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου