Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Ο «ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΣ» ΑΓΙΑΣΜΟΣ! (Ακολουθεί σχόλιό μας)


π. Διονύσιος Ταμπάκης
ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ  μετά λύπης αλλά και θυμηδίας ένα γεγονός που έζησα πριν λίγες ημέρες σε σπίτι ευλαβών Χριστιανών όπου είχα επισκεφθεί προς τέλεσιν Αγιασμού.-Αφού με τρατάρανε λίγο κρύο νερό μαζί με νερατζάκι και μόλις σηκώθηκα να φτιάξω τα Ιερά μου με ρωτά η νοικοκυρά:

-Πάτερ να σας δώσω λίγο οινόπνευμα να βάλετε στα χέρια σας;

-Γιατί;

-Εεε πιάσατε τόσα πόμολα και πόρτες στην πολυκατοικία πρίν, μην πιάσετε έτσι και το νερό του Αγιασμού, υπάρχει και κορωνοϊός!

-Μα είσαι στα καλά σου ευλογημένη;Είναι πιο δυνατό ένα μικρόβιο από τον Κτίστη των απάντων Θεόν και την χάρη Του;Άλλωστε μας βεβαιώνει ο Κύριος στα κατά Μάρκον Ευαγγέλιον πως με την δύναμη του Ονόματός μου θα κάμετε με τα χέρια σας θαύματα.(Μαρκ.ιστ΄-18)

Σαν με είδε ανυποχώρητο το δέχτηκε με ευγενική δυσφορία όπου και αμέσως έβαλα «Ευλογητός».

Όμως μου το κρατούσε για το τέλος.

Είπα τα ιερά λόγια της Αγίασης και με το που πήγα να ρίξω με τον βασιλικό Αγιασμό εις την ευλαβή οικίαν της γεμάτη με Εικόνες από προσκυνήματα  σε Μοναστήρια  ,με σταμάτησε.

-Δεν πειράζει Πάτερ,μην κουράζεστε,θα τον ρίξω εγώ μετά.

Κατάλαβα λέω, «ας τον τρελό στην τρέλα του.»

Έκαμα αγανακτισμένος την απόλυση τους χαιρέτισα προσηνής και μόλις κατέβηκα και βγήκα από την πολυκατοικία είδα την ευσεβή αμνάδα να πετάει τον Αγιασμό στην γλάστρα του μπαλκονιού της για να μην μολυνθεί το σπίτι της από τον «ανθυγιεινό» και «μολυσμένο»Αγιασμό.
 
ΓτΧτΠτΑ: Δυστυχώς φτάσαμε να μην ξέρουμε πια τι πιστεύουμε... Τι άραγε να πιστεύουν για τον Αγιασμό αυτοί οι ταλαίπωροι αδελφοί μας;! Ότι έχει τη Χάρη του Θεού ή ότι δεν την έχει; 
Αν δεν την έχει, γιατί κάλεσαν τον ιερέα;
Αν πάλι την έχει, θεωρούν ότι είναι ανεπαρκής η του Κυρίου Χάρη να σκοτώσει βακτήρια και ιούς; Ότι ο Κύριος μας θέλει αρρώστους;
Μήπως τελικά πιστεύουν ότι ο Αγιασμός έχει «λίγη» Χάρη; Δυστυχώς ο λαός μας έχει μείνει ακατήχητος και πλέον του λείπει ακόμη και η απλή λογική σε αυτά τα πράγματα. Μόνο στενοχώρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου