Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ο κ. Μπουτάρης λοιπόν ΜΠΟΡΕΙ...

 
  • Nα προκαλεί λέγοντας ότι τον ενοχλεί να ακούει στην δοξολογία τον Εθνικό Ύμνο (μα τότε γιατί πηγαίνει στην δοξολογία; Η δοξολογία είναι ευχαριστήριος ύμνος προς τον Θεό για την νίκη του έθνους. Αν δεν το πιστεύει, ας μην πάει)
  • Nα προτρέπει να δοθεί "ξύλο" στον μητροπολίτη Πειραιώς (εκείνος ο νόμος για πρόκληση ρατσιστικής βίας δεν περιλαμβάνει επιθέσεις εναντίον ορθοδόξων;) 
  • Nα προκαλεί υμνώντας τον Κεμάλ, τον σφαγέα των 353.000 Ελλήνων του Πόντου
  • Nα απειλεί με πρόστιμο τα Ποντιακά σωματεία επειδή θέλουν να κάνουν συγκέντρωση Μνήμης και τιμής για τους νεκρούς προγόνους τους
  • Nα επιτρέπει την ίδια ημέρα με την επέτειο μνήμης Ποντιακής Γενοκτονίας να γίνεται παρέλαση ομοφυλοφίλων (!)
 Επισκεπτόμαστε δημοσιογραφικές ιστοσελίδες και διαβάζουμε:



1) Μπουτάρης για Μητροπολίτη Σεραφείμ: "Είναι για ξύλο"




"Έχουμε ένα Μητροπολίτη, λίγο ακραίων αντιλήψεων. Εμένα με ενοχλεί, όταν πάω σε δοξολογία να ακούω τον εθνικό ύμνο. Αν δεν ξεχωρίσει η πολιτική με την εκκλησιαστική εξουσία θα έχουμε πάντα έναν Άνθιμο να μας δημιουργεί προβλήματα. 
Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι για ξύλο. Τι να τον κάνεις; Να του πεις μη τα λες;" είπε ο κ. Μπουτάρης"



(το δημοσίευμα από δεκάδες ειδησιογραφικά site, όπως εδώεδώ,  εδώ και εδώ)




2) Όταν ο Μπουτάρης δήλωνε ότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ο "μύθος" αν ο Κεμάλ ήταν φονιάς ή όχι

«Έχουμε δημιουργήσει έναν μύθο για τον Κεμάλ Ατατούρκ ότι ήταν φονιάς. Τώρα, αυτό που λέω στους πολίτες είναι ότι δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν φονιάς ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει αν ήταν καλός ή όχι» 



Δείτε τις δηλώσεις του επίσης σε άφθονα δημοσιογραφικά site όπως εδώ, εδώ, εδώ, εδώ.




3) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ την συγκέντρωση των Ποντίων στην πλ.Αγίας Σοφίας και τους απειλούσε με ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Να θυμίσουμε ότι ο Μπιουτάρης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ την συγκέντρωση των Ποντίων στην πλ.Αγίας Σοφίας και μάλιστα τους απειλούσε με ΠΡΟΣΤΙΜΟ (δείτε εδώ)



4) Μπουτάρης "Χέστηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε Έλληνες"

Δείτε ένα τελευταίο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ  βίντεο 
Μπουτάρης "Χέστηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε Έλληνες"

 
Ο κ.Μπουτάρης λοιπόν ΜΠΟΡΕΙ 
  • να προκαλεί λέγοντας ότι τον ενοχλεί να ακούει στην δοξολογία τον Εθνικό Ύμνο (μα τότε γιατί πηγαίνει στην δοξολογία; Η δοξολογία είναι ευχαριστήριος ύμνος προς τον Θεό για την νίκη του έθνους. Αν δεν το πιστεύει, ας μην πάει)
  • να προτρέπει να δοθεί "ξύλο" στον μητροπολίτη Πειραιώς (εκείνος ο νόμος για πρόκληση ρατσιστικής βίας δεν περιλαμβάνει επιθέσεις εναντίον ορθοδόξων;) 
  • να προκαλεί υμνώντας τον Κεμάλ, τον σφαγέα των 353.000 Ελλήνων του Πόντου
  • να απειλεί με πρόστιμο τα Ποντιακά σωματεία επειδή θέλουν να κάνουν συγκέντρωση Μνήμης και τιμής για τους νεκρούς προγόνους τους
  • να επιτρέπει την ίδια ημέρα με την επέτειο μνήμης Ποντιακής Γενοκτονίας να γίνεται παρέλαση ομοφυλοφίλων (!)



Νομίζει ότι ΜΠΟΡΕΙ να δίνει φιέστα 
με τους Πόντιους στον Λευκό Πύργο παριστάνοντας τάχα ότι περιμένει να ακούσει τον Εθνικό Ύμνο (τον εθνικό ύμνο που ο ίδιος λέει "δεν του αρέσει") 

αλλά όταν ο κόσμος μαζικά εξοργίζεται και ΑΝΤΙΔΡΑ 
και τον προτρέπει "ΦΥΓΕ", να παραμένει προκλητικά, εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο τον Ποντιακό Ελληνισμό. Ίσως αυτό επεδίωκε, την ηρωοποίηση του. Δεν φανταζόταν όμως ότι όταν προκαλείς κάποιον για τους νεκρούς του προγόνους, η υπομονή εξαντλείται και δεν μπορείς να γνωρίζεις μέχρι που θα φτάσει η οργή του.

 
Ότι κάνεις στον άλλον, θα το βρεις μπροστά σου λένε. 
 
"Ξύλο στον Πειραιώς"; Αφού δεν καταλαβαίνει. Έτσι  δεν έλεγες κ.Μπουτάρη; "Να του πεις να μην τα λέει;" Έλεγες.
Ε λοιπόν "Να σου πουν να μην τα λες;". Αφού ΔΕΝ καταλαβαίνεις!


Πάντως ήταν μια ευκαιρία να αισθανθεί 
έστω κι στο απειροελάχιστο- πως ένιωσαν οι Πόντιοι που κατακρεουργήθηκαν, που πέθαιναν στο δρόμο και δεν τους άφηναν ούτε τα παιδιά τους να θάψουν, άταφα τα εγκατέλειπαν σε εκείνες τις ατελείωτες πορείες, να αισθανθεί λίγο το μαρτύριο του εθνομάρτυρα μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου, που κατακρεουργήθηκε από τους Τούρκους στους δρόμους της πόλης. Συγκρινόμενα με όλα αυτά, ο Μπουτάρης ένιωσε ένα μικρό "χάδι". Βιωματική μάθηση το λέμε αυτό στην παιδαγωγική!

ΠΗΓΗ: Το αγωνιζόμενο ιστολόγιο «ο Παιδαγωγός»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το ξύλο στον Γιάννη Μπουτάρη βγήκε από τον παράδεισο;




του Γιώργου Θεοχάρη


Οπωσδήποτε κάθε πράξη βίας για έναν χριστιανό είναι καταδικαστέα. Δεν μπορούμε ως χριστιανοί να επιδοκιμάσουμε το ξύλο στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ωστόσο δεν μπορούμε ταυτόχρονα να μην επισημάνουμε την διαστροφή των πραγμάτων, την στοχευμένη και μονόπλευρη παραπληροφόρηση και την εκμετάλλευση του συμβάντος από μερίδα των ΜΜΕ και των κομμάτων.


Και αναφέρουμε πιο συγκεκριμένα τί έγραψε ο Πρωθυπουργός στο twitter του μετά το συμβάν:
«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία».


Εμείς θα θέλαμε απλά να θυμίσουμε στον κ. Τσίπρα τί δήλωσε ο εκπρόσωπός τύπου του κόμματός του Πάνος Σκουρλέτης, όταν ανάλογα βίαια επεισόδια είχαν συμβεί στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου το 2011, όταν οι διαδηλωτές δεν άφησαν να γίνουν οι παρελάσεις στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, πετώντας αυγά, γιαούρτια, ποτήρια καφέ, κινούμενοι απειλητικά κατά των επισήμων στην εξέδρα, αποκαλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «προδότη» κ.λπ.:
«Οι διαμαρτυρίες ήταν ο καλύτερος φόρος τιμής στην επέτειο. Οι διαμαρτυρόμενοι ήθελαν να μπει τέλος στον κατήφορο της χώρας. Η κυβέρνηση έχει σπείρει ανέμους και θερίζει θύελλες»!
Δηλαδή, εκείνοι ήταν «αγανακτισμένοι πολίτες», που απέτιαν φόρο τιμής στην επέτειο(!) και καλά έκαναν που αποκαλούσαν «προδότη» τον Πρόεδρο, ενώ τώρα αυτοί που αποκάλεσαν τον Γιάννη Μπουτάρη «προδότη» και τον έδειραν ήταν «απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους».


Επίσης ο Πρωθυπουργός, μετά την συνομιλία με τον Γ. Μπουτάρη, δήλωσε:
«Λυπάμαι, αλλά έχω να ενημερώσω ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταγγέλλει στην ουσία ένα όχι αυθόρμητο, αλλά στημένο γεγονός. Μία ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του από περιθωριακά στοιχεία, αλλά και από ανθρώπους οι οποίοι έχουν πολιτική δράση και ονοματεπώνυμο και πολλές φορές δεν εντάσσονται στον περιθωριακό εσμό ακροδεξιών στοιχείων… Τον διαβεβαίωσα ότι θα αντιμετωπιστούν οι συλληφθέντες, αλλά και το περιστατικό, αυτό καθ’ εαυτό, με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας από πλευράς μας όλους τους μηχανισμούς της δημοκρατίας».

Εμείς να του θέσουμε ένα ακόμη απλό ερώτημα: Πόσες συλλήψεις έχουν γίνει από τις σχεδόν σε καθημερινή βάση «παρεμβάσεις» του «Ρουβίκωνα» στις Πρεσβείες και στα Υπουργεία, που έχουν κάνει την χώρα ρεζίλι διεθνώς;

Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο της επίθεσης, όπου μπορεί κανείς εύκολα να δει ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποδοκιμάστηκε από το σύνολο των πολιτών που συμμετείχαν στο μνημόσυνο. Όλο αυτό το πλήθος δεν είναι δυνατόν να είναι στημένο. Μετά την βίαιη εκδίωξη του κ. Μπουτάρη ακούγονται καθαρά τα χειροκροτήματα και οι επιδοκιμασίες του πλήθους, μέσα στο οποίο πολλές γυναίκες, ακόμη και περασμένης ηλικίας, που φυσικά δεν μπορεί και αυτές να «στήθηκαν» και να είναι «ακροδεξιοί τραμπούκοι»!


Επίσης δεν μπορεί να «στήθηκε» και ο πατέρας με την μικρή κόρη του, που καταδίωκε τον κ. Μπουτάρη στην διάρκεια της φυγής του! Ένας «στημένος ακροδεξιός» δεν πάει στον στόχο, κρατώντας το κοριτσάκι του στην αγκαλιά!

Πολλά ακόμη θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, αλλά θα σταματήσουμε εδώ. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μας ταΐζει κουτόχορτο.

Εάν ο κ. Μπουτάρης και αυτοί οι οποίοι επιδίδονται σε ένα ανάλογο με αυτόν ξερίζωμα όλων των αξιών της πατρίδας μας πάρει το μήνυμα, μετά το απευκταίο βίαιο περιστατικό εναντίον του, τότε το ξύλο που έφαγε θα έχει βγει από τον παράδεισο, γιατί θα είναι αφορμή αυτοκριτικής, αλλαγής και μετανοίας. Δυστυχώς όμως βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο: την αυτοδικαίωση, το θράσος, την παραπληροφόρηση, την διαστρέβλωση των γεγονότων.


Δεν επιδοκιμάζουμε την βία, αλλά αποδοκιμάζουμε όλα εκείνα τα έργα και τα λόγια του κ. Μπουτάρη, που οδήγησαν τους πολίτες, που είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν την γενοκτονία των Ποντίων, να θεωρήσουν την παρουσία του ως εμπαιγμό.

Εμείς μάλιστα θα θέλαμε να προτείνουμε στην Εκκλησία και στον πιστό λαό το εξής:
Υπάρχουν 161 βουλευτές που ψήφισαν το άρθρο 8 και παρέδωσαν τα μικρά παιδάκια στα «ομόφυλα» ζεύγη, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις αθώες παιδικές ψυχές.
Όταν και εάν αυτοί οι βουλευτές παρίστανται σε εκκλησιαστικούς χώρους, και ειδικά μάλιστα οι δύο Υπουργοί που εισηγήθηκαν την ψήφιση, Έφη Αχτσιόγλου και Θεανώ Φωτίου, τόσο οι εκκλησιαστικοί ποιμένες, όσο και οι πολίτες, χωρίς φυσικά οποιαδήποτε χρήση βίας και με κόσμιο τρόπο, να τους θυμίζουν τί έχουν ψηφίσει και να τους ζητούν το λόγο. Γιατί όλοι να διεκδικούν και να διαμαρτύρονται και η Εκκλησία και ο πιστός λαός να σιωπούν;


ΠΗΓΗ: Βήμα Ορθοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου