Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Σιωπή! Σιωπή! Σιωπή!

Το ακόλουθο άρθρο δημοσιεύτηκε στη μαχητική εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος». Στο τέλος ακολουθεί σχόλιο του ιστολογίου μας

Η Ορθοδοξία είναι διχασμένη, η Ελλάς πλήττεται και ο «Ηγούμενος» της νέας αδελφότητος Εσφιγμένου, πιστός εις
τον Πατριάρχην και εις τον νέον Ψευδοκιέβου, μας καλεί εις σιωπήν και απόλυτον εμπιστοσύνην εις τους «υπευθύνους»! Φαντασθείτε την παραμονήν της επαναστάσεως του 1821 ποίοι ήσαν εκείνοι που προέκριναν την σιωπήν και ποίοι εκείνοι τελικά που ωμίλησαν. Η ιστορία έχει καταγράψει και τους προδότες και τους πατριώτες. Ως κατέστη γνωστόν από την ενημερωτικήν σελίδα που ανήκει εις την Ι. Μ. Βατοπαιδίου orthodoxianewsagency.gr της 10ης Φεβρουαρίου 2019:
«…Μου έρχεται στον νου η σκηνή που ο Χριστός μας βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου… Αυτός σιωπούσε… Ας κρατήσουμε λίγο σιωπή. Η σιωπή πάλι μαρτυρά την βεβαιότητα και την εμπιστοσύνη μας σ’ Αυτόν… Ας κρατήσουμε σιωπή και ας κάνουμε προσευχή για τον εαυτό μας και για όλον τον κόσμο. Να μας δίνει ο Θεός υπομονή να αντέχουμε και να φωτίζει τους υπευθύνους να μας οδηγούν με τις αποφάσεις τους στον δρόμο της αλήθειας… Μην επηρεάζεστε από την ταραχή και τις γεμάτες μίσος φωνές που ακούγονται από διάφορα μέσα. Αυτή η ταραχή και η οργή, που εκπέμπουν, μας αποκαλύπτουν την αλήθεια. Δεν μπορεί να διδάσκεις Χριστό και να είσαι οργισμένος. Δεν μπορεί να διδάσκεις Χριστό και να προκαλείς ταραχή… Είναι καιρός σιωπής και προσευχής».

ΓτΧτΠτΑ
Λυπούμαστε ιδιαίτερα για την τακτική αυτή τόσο του Γέροντος Βαρθολομαίου όσο και πολλών άλλων Αγιορειτών να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα. Στην δε προσπάθειά τους αυτή, βλέπουμε με τρομερό πόνο να χρησιμοποιούν μεθόδους που επιδιώκουν να δημιουργήσουν ενοχές στους υγιείς Πιστούς και να τους καταλογίσουν ταπεινά ελατήρια (π.χ. «γεμάτες μίσος φωνές»), αντί να τους ευχαριστήσουν και να τους επαινέσουν, αλλά και να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν και να διαστρέφουν τη στάση των Αγίων ή του ίδιου του Δεσπότου Χριστού (μιλάει π.χ. για τη μειλιχιότητα του Κυρίου αλλά δε μιλάει για το φραγγέλιο ούτε για το ότι ο Κύριος αντέδρασε σε αυτόν που τον ράπισε ούτε για τη στάση των Αγίων της ΙΜ Ζωγράφου έναντι των Λατινοφρόνων!). Εμείς απλώς θα θυμίσουμε στο Γέροντα αυτό που πρόσφατα έγραψε ο π. Άγγελος Αγγελακόπουλος: «ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος δημιούργησε τήν νέα Ἐσφιγμένου, γιά νά διαφυλάξει τήν κανονικότητα, λέγοντας ὅτι ἡ παλαιά Ἐσφιγμένου ὡς σχισματική στερεῖται Ἀποστολικῆς διαδοχῆς, ἱερωσύνης, μυστηρίων καί Χάριτος. Τώρα ἡ νέα Ἐσφιγμένου, μέ τήν ἀποδοχή τῆς ἀνύπαρκτης Ἀποστολικῆς διαδοχῆς, ἱερωσύνης, μυστηρίων καί Χάριτος τῆς νέας σχισματικῆς ψευδοεκκλησίας τῆς Οὐκρανίας καί τοῦ ἡγέτου της Ἐπιφανίου, καθίσταται κι αὐτή σχισματική καί ἐκπίπτει στήν ἴδια κατάσταση μέ τήν παλαιά Ἐσφιγμένου. Ὁπότε ἔχουμε τό τραγικό φαινόμενο καί ἡ παλαιά καί ἡ νέα Ἐσφιγμένου νά βρίσκονται ὁμοῦ σέ σχισματική κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου