Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ORTHODOX CHRISTIANITY - Οι Μονές Δοχειαρίου και Ζωγράφου στο Άγ. Όρος κλείνουν τις πύλες στους Ουκρανούς σχισματικούς, η Σιμωνόπετρα τους επιτρέπει μόνο να προσκυνήσουν τα Λείψανα.




Ι.Μ. Δοχειαρίου


Δύο ακόμη μοναστήρια στο Άγιο Όρος Άθω έχουν κλείσει τις πύλες τους στην ουκρανική σχισματική αντιπροσωπεία που επισκέπτεται επί του παρόντος το Άγιο Όρος, αναφέρει το Interfax-Religion.

Συνάντηση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους Άθω αναμένεται σήμερα, για να συζητήσει το επίμαχο ζήτημα της Ουκρανίας.
Φωτό από ΕΔΩ


Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον "Επίσκοπο" Παύλο της Επισκοπής Οδησσού της Ουκρανικής σχισματικής εκκλησίας, αντιμετώπισε άρνηση εισόδου στο Ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα το Σάββατο και χθες η (Ι.Μ) Δοχειαρίου και η Βουλγαρική Μονή Ζωγράφου, επίσης έκλεισαν τις πύλες τους στον «επίσκοπο» και τη συνοδεία του.

«Την Κυριακή, η ομάδα των εκπροσώπων της "Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας", με επικεφαλής τον "Επίσκοπο" Παύλο Γιούριτς, συνέχισε να περιοδεύει στα Αθωνικά μοναστήρια, αλλά βρήκαν τις πόρτες κλειστές στους ανεπιθύμητους επισκέπτες», μια πηγή του Πατριαρχείο Μόσχας ανέφερε στο Interfax.

Στη Σιμωνόπετρα τους επιτράπηκε να προσκυνήσουν τα λείψανα και στη συνέχεια
Ι.Μ Σιμωνόπετρας
τους συνόδευσαν αμέσως προς την έξοδο,  χωρίς να τους επιτραπεί να εισέλθουν στην αυλή του μοναστηριού.


Αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν επίσης στο OrthoChristian από τον π. Alvian Tkhelidze της Επισκοπής Ακουμαίνσκ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, από επαφές του με ένα από τα μοναστήρια του Αγ. Όρους και οι πληροφορίες για τη Δοχειαρίου και τη Σιμωνόπετρα αναφέρονται επίσης στην Ουκρανική ιστοσελίδα Strana με αναφορά σe δικές της πηγές.

Η αντιπροσωπεία έχει τύχει υποδοχής μέχρι σήμερα στο Μοναστήρι του Παντοκράτορος, όπου ο ψεύτικος ιεράρχης χοροστάτησε στον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, στη Νέα Εσφιγμένου και στο Βατοπέδι, όπου παρέμειναν για τη νύχτα μετά την άρνηση εισόδου στον Άγιο Παντελεήμονα.

Πηγή του Πατριαρχείου Μόσχας ανέφερε επίσης στο Interfax ότι επτά μοναχοί αποφάσισαν να φύγουν από το Βατοπέδι μετά την υποδοχή της αντιπροσωπείας, αν
Ι.Μ. Βατοπαιδίου
και μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν ήταν Αδελφοί (μοναχοί εγγεγραμμένοι) του Βατοπεδίου ή μόνο επισκέπτες.

Η Ιερά Κοινότητα του Αγ. Όρους καταψήφισε επίσημα την αποστολή αντιπροσωπείας στην ενθρόνιση του Επιφανίου Ντουμένκο, με 13 μοναστήρια να ψηφίζουν εναντίον (αποστολής αντιπροσωπείας) και 5 να ψηφίζουν υπέρ του να πάνε: Ιβήρων, Σταυρονικήτα, Ξενοφώντος, Κουτλουμουσίου και Παντοκράτορος. Οι Αθωνίτες, οι οποίοι παρέστησαν και συλλειτούργησαν (στην ενθρόνιση), συμμετείχαν ως μέρος της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Έτσι, 7 αγιορείτικα μοναστήρια έχουν μέχρι στιγμής δείξει στήριξη στους Ουκρανούς σχισματικούς, είτε στην ψηφοφορία για να παρευρεθούν στην ενθρόνιση του προκαθημένου τους, είτε παριστάμενα στην ενθρόνιση, ή δεχόμενα αυτούς στα μοναστήρια τους: Ιβήρων, Σταυρονικήτα, Ξενοφώντος, Κουτλουμουσίου, Παντοκράτορας, Βατοπεδίου και Νέα Εσφιγμένου.
Τρία μοναστήρια, η Άγιου Παντελεήμονος, η Δοχειαρίου και η Ζωγράφου αρνήθηκαν τελείως να τους επιτρέψουν να εισέλθουν στα μοναστήρια τους και μια τέταρτη, η Σιμωνόπετρα, τους επέτρεψε μόνο να προσκυνήσουν τα λείψανα της Μονής.
Το κείμενο στα αγγλικά ΕΔΩ
Διαβάστε και: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου