Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, Δεν έκανε κάτι παράνομο ο ιερέας στο Κουκάκι

 
Μητροπ. Πειραιώς Σεραφείμ στον ΣΚΑΪ για τον ιερέα στο Κουκάκι: Δεν έκανε τίποτα παράνομο, μιλάω σαν πιστός
 
Τόνισε ότι η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται ούτε από την ΚΥΑ, ούτε από την Ιερά Σύνοδο και κάλεσε κάποιους να «ξεπεζέψουν» από διάφορα καλάμια.

Στο πλευρό του ιερέα που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι, τάχθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, διευκρινίζοντας ότι τοποθετείται στο θέμα ως απλώς πιστός καθώς δεν του επιτρέπεται να μιλήσει ως Μητροπολίτης.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην Μαρία Αναστασοπούλου, ο κ. Σεραφείμ ισχυρίστηκε πως ούτε η ΚΥΑ ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία και πως υπάρχει μια σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα καθώς η απαγόρευση αφορά τις συναθροίσεις.
«Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα», τόνισε.
«Η Θεία Κοινωνία διαχωρίστηκε γιατί είναι το Μυστήριο. Είναι η ουσία της πίστεώς μας και όποιος την προσβάλει δημόσια διαπράττει ένα κακούργημα, προσβάλει τη θρησκευτική μας ελευθερία», σημείωσε.
Συνεπώς σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ ο Ιερέας δεν έπραξε κανένα αδίκημα, δίνοντας στον αύλειο χώρο Θεία Κοινωνία «σε δυο παιδάκια τα οποία τα έφερε ο πατέρας τους στο δρόμο».
 
Εμείς από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου