Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Για την ψευδοσύνοδο τα βρήκαν... για το κτήμα δυσκολεύονται!

Εικόνες ντροπής: Αθήνα και Φανάρι έκαναν ξεχωριστή Θ. Λειτουργία στον Αη Γιώργη Προμπονά
του Ανδρέα Λουδάρου
Η μια ντροπή μετά την άλλη συμβαίνουν στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο κτήμα Προμπονά, ο οποίος έχει μετατραπεί σε θέατρο μιας ακατανόητης σύγκρουσης μεταξύ Αθηνών και Φαναριού με μόνο ηττημένο… την σοβαρότητα.
Την προηγούμενη εβδομάδα κατά την οποία η Εκκλησία τιμούσε τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου τελέστηκαν δυο Εσπερινοί και δυο Λειτουργίες από διαφορετικούς κληρικούς που μνημόνευαν άλλη αρχή.
Συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής τρεις ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τέλεσαν την ακολουθία του Εσπερινού στον νέο ναό του Αγίου Γεωργίου μνημονεύοντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Την ίδια ακριβώς στιγμή δέκα μέτρα δίπλα, στο παλαιό παρεκκλήσιο ένας ιερέας της μονής Βλατάδων τέλεσε κι αυτός Εσπερινό μνημονεύοντας Οικουμενικό Πατριάρχη.
Όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι της περιοχής που πήγαν να εκκλησιαστούν έμειναν με το στόμα ανοιχτό, απέναντι σε αυτή την γραφικότητα με πολλούς από αυτούς να κάνουν λόγο για ενέργειες που δεν τιμούν ούτε την Εκκλησία της Ελλάδος ούτε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Το ίδιο θλιβερό σκηνικό επαναλήφθηκε και την κυριώνυμο ημέρα με δυο ταυτόχρονες Θείες Λειτουργίες, μια στο μικρό και μια στο μεγάλο ναό.
Το δε προηγούμενο βράδυ ο ναός φρουρείτο από περιπολικό της ασφαλείας.
Όλα αυτά στην Αθήνα το σωτήριο έτος 2018.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου