Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΜΗΝ το χάσετε: Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για τον Πατριάρχη Αθηναγόρα!


Άραγε μια (Οικουμενιστική) σφηκοφωλιά διαθέτει κηφήνες;

katanixis.gr: Αν έχει τύχει να παρακολουθήσετε το Τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας, θα καταλάβετε τι εννοούμε. Είτε για καλό είτε για κακό, ακόμη και ο κόσμος να χαλάσει... στο Τρίτο "το βιολί τους". Ούτε επικαιρότητα, ούτε διακοπές νερού, ούτε αυτές οι σειρήνες του πολέμου ταράζουν την "μακαριότητα" του Τρίτου. Ήρθαν μνημόνια έφυγαν (λέμε τώρα), συντάξεις πείνας, επιδόματα φτώχειας, ανεργία στο κόκκινο, χρέη και αυτοκτονίες στα όρια της κοινωνικής εξαθλίωσης, στο Τρίτο... το πρόγραμμά τους. Συμφωνικές ορχήστρες, κλασσική μουσική και η ζωή συνεχίζεται.
Εσχάτως στην Ορθοδοξία ισχυροποιείται ένα αιρετικό κονκλάβιο, σαν το Τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας: οι Οικουμενιστές Αρχιερείς και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι. Ο κόσμος κυριολεκτικά φλέγεται και εκείνοι το βιολί τους! Αντλούν τη νομιμοποίησή τους από την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, εμπνέονται από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη που έχει προ πολλού απεμπολήσει τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Η διγλωσσία και το ψεύδος στολίζονται με αγαπολογία και μεταπατερικές θεολογικές πομφόλυγες.
Είναι χρέος τους να τιμήσουν τους προπάτορες της Οικουμενιστικής αιρέσεως και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουν ομιλίες και συνέδρια και συμπόσια και ημερίδες και εσπερίδες και "νυχτερίδες"... Εκείνοι λοιπόν "το βιολί τους" εργάζονται με αυτοθυσία την συνοδική νομιμοποίηση της παναιρέσεως του Οικουμενισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η απογοήτευση και η θλίψη είναι διπλή όταν πέφτουν οι μάσκες και για Ιεράρχες που μέχρι προ ολίγου ήθελαν να λέγονται παραδοσιακοί. Άγιε Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και άγιε Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, δεν αισχύνεστε για την προεδρία σας σε αυτό το οικουμενιστικό συνέδριο; Παριστάνετε τους παραδοσιακούς, εμείς καλά σας γνωρίζουμε βέβαια, αλλά στο λαό αυτήν την εικόνα προβάλετε και από την άλλη συμμετέχετε στο συνέδριο της ντροπής νομιμοποιώντας το; Όταν αύριο οι του Φαναρίου θα επιχειρήσουν την αγιοκατάταξη του μασόνου  Αθηναγόρα, από τώρα γνωρίζουμε ποιοι θα κρύβονται από πίσω... Θα έπρεπε να έχετε την ευαισθησία να αρνηθείτε την πρόσκληση συμμετοχής, αλλά φαίνεται άλλα κατεργάζεστε. Ο πιστός λαός του Θεού σας πήρε είδηση...
Χριστός Ανέστη 
*******************
       
ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Του ΠαναγιώτηΤελεβάντου
=====

Πολλά περίμενα να ακούσω, αλλά ομολογώ ότι τέτοιο ρεζιλίκι δεν πίστευα ότι θα γινόταν πραγματικότητα. Ο Σεβ. Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος αποδέχτηκε την προεδρία συνεδρίου, που διοργανώνεται από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, για τον Μεγάλο Αποστάτη της πίστης μας Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Είναι αλήθεια ότι, έστω και αν δεν δημοσίευσα κάτι, όταν οι Καντιωτικοί της Φλώρινας (Καπλάνογλου, Νάνης, Κερμενιώτης κτλ.) τα έριχναν στον Σεβ. Καλαμαριάς έβαζα καλό λογισμό και έλεγα: Τα παραλένε τώρα.

Πλην, όμως, οφείλω μια δημόσια συγγνώμη στους αγωνιστές αυτούς αδελφούς της Φλώρινας, επειδή προφανώς τους αδίκησα κατάφωρα με το λογισμό μου.

Είναι καλό να βάζουμε καλούς λογισμούς, αλλά όχι όταν φτάσει κάποιος σε τέτοια ξεφτίλα, ώστε να αποδέχεται την προεδρία συνεδρίου για τον αναθεματιστέο Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Πολλά παρατηρούσα, από καιρό, σε βάρος του Σεβ. Καλαμαριάς, αλλά άφηνα πάντα ένα παράθυρο ελπίδας και έλεγα: Δεν μπορεί! Καντιωτικός άνθρωπος να κάνει πλάτες στους Οικουμενιστές. Αποκλείεται!

Ιδού, όμως, ότι ο Σεβασμιώτατος έχει τη μαναδική ικανότητα να απογοητεύει τους πιστούς.

Καταρχήν η Μητρόπολή του κατέστη κυριολεκτικά μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου, για να ανταποδώσει την ευεργεσία στον Γέροντα Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, επειδή τον έκανε επίσκοπο.

Στη συνέχεια αποκαρδιωμένοι τον βλέπαμε να μη χάνει πολυαρχιερατικό συλλείτουργο καθ’ άπασαν την Ελληνική επικράτεια και επέκεινα.

Ακολούθως, κατ’ επανάληψη, έκανε λίαν άστοχες δηλώσεις για θέματα πίστεως.

Και τώρα; Έφτασε στο άκρον άωτο της προκλήσεως. Αποδέχτηκε ασμένως την προεδρία συνεδρίου που θα τιμήσει ένα Πατριάρχη που πρέπει ανυπερθέτως να αναθεματιστεί από Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Γιατί Σεβασμιώτατε;

Να μην τολμήσετε να πάτε στο συνέδριο, αν θέλετε να διατηρήσετε και την ελάχιστη υπόληψη στη συνείδηση των πιστών.

Ε όχι και να τιμούμε τον Αθηναγόρα! Όχι πια μέχρις αυτού.!!!
********************
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΝΑΒΑ

Του  Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Εκτός από τον Σεβ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνο και ο Σεβ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας έχει στο παθητικό του οικουμενιστικές ασχημίες, όπως διαβάζουμε στο πιο κάτω ρεπορτάζ του ιστολογίου "Ο Παιδαγωγός". 

Ειρήσθω, εν παρόδω, ότι ο Σεβ Νεαπόλεως θα προεδρεύσει των εργασιών του συνεδρίου για τον Μεγάλο Αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα, όπως ακριβώς θα κάνει και ο Σεβ. Καλαμαριάς Ιουστίνος. 

Αίσχος και πάλιν αίσχος και στους δύο ιεράρχες.

Εδώ καταντήσαμε! Να διοργανώνουμε συνέδρια για να τιμήσουμε ένα από τους μεγαλύτερους αιρετικούς όλων των εποχών.

Βέβαια κανείς μπορεί να αντιτείνει ότι οι βαμμένοι Οικουμενιστές Τσέτσης, Πανώτης, Προύσσης Ελπιδοφόρος, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Πέτρος Βασιλειάδης, Λαρεντζάκης κτλ. φυσικό είναι να τιμούν και να προωθούν τον Αθηναγόρα.

Οι δύο ιεράρχες, όμως, ποια δουλειά είχαν να ανακατευτούν με αυτό το αίσχος;

Αρνητικώτατη εντύπωση, επίσης, προξενεί η συμμετοχή του Καθηγητή κ. Σκαλτσή, που θεωρείται από πολλούς παραδοσιακός Θεολόγος.

Ιδού το ρεπορτάζ του ιστολογίο "Ο Παιδαγωγός" που μας έδωσε αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου:

ΥΓ. Στην "εκδήλωση" προεδρεύει και ο μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας! Εδώ συμμετείχε (πέρσι, της Αγίας Βαρβάρας, στη Δράμα) σε Θεία Λειτουργία και σε Λιτανεία με Προτεστάντη πάστορα και προτεστάντισα παστόρισα (δείτε εδώ) :


στο συνέδριο για τον Αθηναγόρα θα κολλήσει;;;





Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου