Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Καμία αντίδραση από την Αρχιεπισκοπή Αλβανίας για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα


ΓτΧτΠτΑ: Μόλις 48 ώρες μετά τη δολοφονία του ήρωα Κων/νου Κατσίφα, άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες φωνές εναντίον της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας για την αφωνία της στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εμείς θελήσαμε να περιμένουμε κάποιες ημέρες μήπως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος και η Ι. Σύνοδος ήθελαν να περιμένουν ένα διάστημα για κάποιο λόγο όπως π.χ. να διατυπώσουν προσεκτικά αυτά που ήθελαν να πουν. Δυστυχώς μέχρι σήμερα τίποτα...
Μακαριώτατε και σεβασμιώτατοι... Ο μακαριστός Κων/νος είναι ένας ήρωας και δεν έχει κανέναν μας ανάγκη... εμείς τον έχουμε... όπως και το Θεό που τότε τον ξεχάσατε στο Κολυμπάρι...



Ανήμερα της εθνικής επετείου του ΟΧΙ, ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεφτε νεκρός από τα πυρά των Αλβανικών δυνάμεων «RENEA» στο χωριό του, στους Βουλιαράτες του Μειονοτικού Δήμου Δρόπολης της Ελληνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο.

Η δολοφονία που μοιάζει με εκείνες των Σολωμού και Ισαάκ στην Κύπρο από τις κατοχικές τουρκικές δυνάμεις έχει συγκλονίσει πανελλήνιο.
Πολιτικοί, διπλωμάτες, αλλά και απλός κόσμος, έχουν λάβει θέση εκφράζοντας την οργή τους για την στυγνή δολοφονία του νεαρού άνδρα.
Τεράστια απορία προκαλεί, που είναι η Εκκλησία σε όλα αυτά; Και κυρίως η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας.
Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τίμησε με την ύψιστη διάκρισή του, τον «Χρυσούν Αριστοτέλη», τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ.Αναστάσιο.


Σύμφωνα με το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης της Συγκλήτου του ΑΠΘ, μεταξύ άλλων, «ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος τιμάται για τους αδιάλειπτους αγώνες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την κοινωνική ισότητα, για την αποδοχή των πάντων χωρίς φυλετικές ή θρησκευτικές διακρίσεις, και γενικὰ για τη συνολική δράση και τη στάση ζωής του».
Που είναι η στάση του «για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την κοινωνική ισότητα» κλπ τώρα που το ελληνικό αίμα πότισε ξανά την Βόρεια Ήπειρο;
Γνωρίζουμε ασφαλώς πως οι πιέσεις του αλβανικού καθεστώτος και κυρίως των Αλβανών εθνικιστών είναι μεγάλες προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας, αλλά είναι τουλάχιστον στενόχωρο να μην υπάρχει έστω μια δήλωση από την Αρχιεπισκοπή Αλβανίας.
Σπουδαία προσωπικότητα ο Μακαριώτατος Αναστάσιος, αλλά δεν είναι μόνο για τα βραβεία και τις φιέστες. Ως πνευματικός πατέρας δεν πρέπει να αγκαλιάσει τα παιδιά του;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου