Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Ατέλειωτη ντροπή...

Διαβάσαμε στο πρακτορείο Ρομφαία ρεπορτάζ που αφορά ενδεχόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο Άγιον Όρος. Το ρεπορτάζ έχει τίτλο «Το Άγιον Όρος είναι το σπίτι του Έλληνα Πρωθυπουργού» και αφορά δηλώσεις Αγιορειτών Μοναχών που δεν κατονομάζονται.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να ρωτήσουμε πώς είναι δυνατόν το Περιβόλι της Παναγίας να είναι «σπίτι» ενός ανθρώπου που δηλώνει ξεκάθαρα άθεος με τις διάφορες ενέργειές του όπως να μη Βαπτίζει τα παιδιά του και να μην ασπάζεται τον Τ. Σταυρό κατά τον Αγιασμό της Βουλής! Τι θα πει «Δεν μπορεί να έρχεται ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, ο Πρόεδρος της Μολδαβίας και άλλοι πρόεδροι κρατών και εμείς θα συζητάμε πως θα έρθει ο Πρωθυπουργός της χώρας μας»; Οι εν λόγω Πρόεδροι σεβαστοί Πατέρες, αν δεν είναι Χριστιανοί, τουλάχιστον τηρούν τα προσχήματα και κυρίως δεν είναι Χριστιανομάχοι και Εθνοπροδότες όπως είναι ξεκάθαρα η Κυβέρνηση Τσίπρα που μετά το ταλαίπωρο μάθημα των Θρησκευτικών και τις διάφορες αντιεκκλησιαστικές και αντεθνικές δηλώσεις και πράξεις τους (βλέπε π.χ. ζήτημα Μακεδονίας), εσχάτως θέλουν να καταργήσουν το άρθρο 3 του Συντάγματος! Τι άραγε λοιπόν  συγκινεί τον Πρωθυπουργό στο Άγιον Όρος; Οι μακρές Ακολουθίες του; Οι ασκητικοί αγώνες των Πατέρων του; Ή η ανακοίνωση που έβγαλε η Ι. Κοινότητα για το ζήτημα της Μακεδονίας;

Πώς λοιπόν μπορεί να θεωρεί το Όρος σπίτι του ο Τσίπρας σεβαστοί Πατέρες;
Πώς μπορείτε ανερυθρίαστα να προβαίνετε σε τέτοιες δηλώσεις;
Δεν φοβάστε καθόλου το Θεό;

Κι όλα αυτά μόνο λίγες μέρες μετά την κοίμηση του Γέροντος Γρηγορίου Δοχειαρίτου που είχε αναρτήσει μαύρες σημαίες* για να αποτρέψει ενδεχόμενη επίσκεψη του αθέου Πρωθυπουργού και που δήλωνε στο άρθρο του «ἀπ᾽ ὅ,τι πληροφοροῦμαι, διαβουλεύεται πάλι μιὰ καινούργια προσπάθεια ἐπισκέψεως τοῦ ἄθεου»
«Κι ἐσεῖς, ἅγιοι πατέρες τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Κοινότητος, δὲν τοῦ ἑτοιμάζετε τὰ μπαγάζια του καὶ τὸν κρατᾶτε στὰ ὄπα-ὄπα. Τίς ὑμᾶς ἐβάσκανεν, ὦ ἀνόητοι Γαλάτες; Νὰ ἑτοιμάζουμε ὑποδοχὲς στοὺς ἄθεους καὶ ἀντίχριστους; Ὄχι ἄλλες ἀνοσιουργίες»

Ατέλειωτη ντροπή και θλίψη Πατέρες... Ατέλειωτη..! 



*Σημείωση: Ας προσέξουν οι διάφοροι «αγαπούληδες» όπως τους λέει ο Σεβ. Καλαβρύτων ότι οι σημαίες δεν γράφουν «έξω οι Άθεοι» αλλά «έξω οι Αντίχριστοι». Καταλαβαίνετε τη διαφορά! 
Και δεν αρνούμαστε ότι ακόμα και αυτοί οι Αντίχριστοι μπορούν να μετανοήσουν φυσικά. Μέχρι όμως να μετανοήσουν (και για να τους βοηθήσουμε) καλό είναι να μιμούμαστε έστω και στο ελάχιστο τον Κύριό μας που δεν άφησε το υπόδειγμα της Μετανοίας την Αγία Μαρία την Αιγυπτία να μπει στο Ναό προτού δηλώσει με συντριβή τη Μετάνοιά της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου