Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Αν κάποιος τον αποκαλούσε «προδότη της Πίστεως» θα ήταν υπερβολικός;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο Μεσσηνίας αδειάζει το ΣτΕ για τα Θρησκευτικά


katanixis.gr: Το θρησκευτικό συναίσθημα του πιστού λαού, η δισχιλιόχρονη Ορθόδοξη Παράδοση και η πρακτική των πατέρων της Εκκλησίας μας, αποτελούν γνώμονα για όποιον τολμά να επιβουλεύεται σαν κοινός πολιτικάντης, την ευσέβεια του πιστού λαού.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο αξιότιμος καθηγητής της Θεολογικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μητροπολίτης Μεσσηνίας κκ Χρυσόστομος, σαν να απευθύνεται σε νήπια, βγήκε να μας “δειγματίζει” για άλλη μια φορά τις Οικουμενιστικές του απόψεις. Τολμά ανερυθρίαστα να “αδειάζει” την απόφαση του ΣτΕ που, συμπεριφέρθηκε ως “κατά συνθήκη” ποιμένας  με την απόφασή του, υπερασπιζόμενο τον Ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Ελληνικό σχολείο.
Βρισκόμαστε έτσι απέναντι σε ένα ιστορικό Εκκλησιαστικό παράδοξο: Πατριάρχες και Αρχιερείς να πολεμούν την πίστη με την παναίρεση του Οικουμενισμού, κάποιοι από αυτούς να σιωπούν  και τελικά να την υπερασπίζονται δικαστικοί λειτουργοί, απλοί ιερείς, κάποιοι μοναχοί και μοναχές, ελάχιστοι ακαδημαϊκοί και ο πιστός λαός. Σαν να μην έφτανε αυτό, βάλλει προς πάσαν κατεύθυνση. Ζούμε εποχές Νεο-διωγμών στη Ορθοδοξία, αυτό είναι πλέον γεγονός.    
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚONTRA ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ EKKLHSIAONLINE
Για Θρησκευτικά:
Πρέπει να σεβόμεθα τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Η απόφαση αυτή ίσχυε μέχρι το 2017. Η διευρυμένη επιτροπή, μαζί και η εκκλησία συμφώνησαν στο νέο πρόγραμμα που κυκλοφορεί τώρα στα σχολεία. Ο κος Φίλης σε πολλές τοποθετήσεις του είναι σκληρός.
Η Ιερά Σύνοδος δεν βλέπει το μάθημα των θρησκευτικών μονάχα σε ότι αφορά την ορθοδοξία. Πρέπει να μάθουν οι μαθητές και τα άλλα θρησκεύματα που υπάρχουν και τις άλλες ομολογίες. Βρισκόμαστε σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Δεν επιτρέπεται να έχουν τελειώσει το λύκειο και να μην ξέρουν τι σημαίνει ρωμαιοκαθολικός, λουθηρανός, βουδιστής. Αυτά διδάσκονται. Το παιδί πρέπει να έχει ωριμότητα σκέψεις όμως για να μελετήσει τα άλλα θρησκεύματα.
Για συλλαλητήρια:
Η Εκκλησία είπε τη θέση της, δεν νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιεί μοτίβα κοσμικά για να εκφράσει τις απόψεις της. Όταν μετερχόμεθα κοσμικά μέσα τότε η Εκκλησία κινδυνεύει να εκκοσμικευθεί.
Για κόντρα Εκκλησίας της Ελλάδος με Οικουμενικό Πατριαρχείο:
Δεν υπάρχει κόντρα όπως την παρουσιάζουν μέσα ενημέρωσης. Ούτε σύγκρουση. Αυτά στην Εκκλησία είναι φυσιολογικά πράγματα. Το ζήτημα έχει αναλάβει ο Αρχιεπίσκοπος.
Για Φίλη:
Με την κίνηση του Αρχιεπισκόπου με το λουλούδι στον Φίλη, ουσιαστικά του είπε ότι αυτά που λες δεν ισχύουν.
Ομοφυλοφιλία:
Η ομοφυλοφυλία είναι αμαρτία αλλά έχουν θέση αυτοί οι άνθρωποι στην Εκκλησία όπως όλοι οι αμαρτωλοί. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.΄΄ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου