Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Αίσχος! Το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε έκοψε την εκπομπή του ΔΑΣΚΑΛΟΥ Δημ. Νατσιού! (Με βίντεο όπου μιλάει για το θέμα κι ο ίδιος)

4Ε: Μαθήματα τηλεοπτικής λογοκρισίας;

του Νεκτάριου Δαπέργολα
Αρκετός θόρυβος ξέσπασε για την εκπομπή «Γράμματα Σπουδάματα» του Δημήτρη Νατσιού στο «4Ε» που κόπηκε ξαφνικά και χωρίς καμία εξήγηση μετά από ένα κύκλο τόσων ετών. Όσοι όμως αναρωτιούνται για τους λόγους, προφανώς δεν έχουν καταλάβει ακόμη τον άθλιο ρόλο που παίζει εδώ και πολύ καιρό αυτό το κανάλι ως άντρο του Οικουμενισμού και λιβανιστήρι του τραγικού αιρεσιάρχη Βαρθολομαίου (αλλά και ετέρων πλανεμένων επισκόπων και θεολόγων της Βόρειας Ελλάδας). Ίσως και να μην έχουν παρατηρήσει ότι απάντων όσων (κληρικών τε και λαϊκών) που κινούνται στον ορθόδοξο αντιοικουμενιστικό χώρο κι έχουν περάσει στο παρελθόν από το κανάλι, έχει εδώ και πολύ καιρό εξαφανιστεί σχεδόν κάθε αρχειακό και διαδικτυακό ίχνος της εκεί παρουσίας τους.
Η μόνη εκπομπή που πλέον είχε απομείνει και προσπαθούσε γενικά να κινηθεί έξω από αυτό το νεοταξικό και νεοεποχίτικο πλαίσιο ήταν η εκπομπή του Νατσιού - και να είστε άπαντες σίγουροι ότι ήδη εδώ και καιρό υπέβοσκε και σε βάρος του αρκετή δυσφορία.
Λίγο όμως τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής, λίγο το ότι ο Δημήτρης πρόσεχε ώστε να εκφράζεται προσεκτικά (και καλώς έπραττε, προκειμένου να διαφυλαχθεί η τόσο χρήσιμη εκπομπή του), τα πράγματα δεν είχαν φτάσει στα άκρα ήδη από πέρσι ή πρόπερσι (όπως πραγματικά θα μπορούσαν). Επειδή όμως όλα έχουν και κάποια όρια, επειδή ζούμε σε καιρούς όχι μόνο πολιτικής αλλά και εκκλησιαστικής χούντας (που μπορεί να είναι και η χειρότερη), επειδή οι… φιλοπατριαρχικές υπηρεσίες προγραφών και διώξεων δουλεύουν άψογα, αλλά επειδή και ο κουμπάρος μου δεν ήταν έως τέλους τόσο… προσεκτικός (πόσο ν’ αντέξεις πια να αυτολογοκρίνεσαι) και άφησε εν τέλει να του ξεφύγουν σε κάποια κείμενά του κάποια απροκάλυπτα αντιοικουμενιστικά σχόλια (ενώ είναι φυσικά γνωστή σε αρκετούς η ανέκαθεν εξαιρετική σχέση του με αγωνιστές κληρικούς μας, όπως οι πατέρες Θεόδωρος Ζήσης, Νικόλαος Μανώλης, Φώτιος Βεζύνιας κ.α.), ήρθε λοιπόν η ώρα να πληρώσει κι αυτός το μάρμαρο. Κερασάκι στην τούρτα φυσικά (και σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι) θεωρώ ξεκάθαρα την παρουσία του Δημήτρη στη θεολογική ημερίδα «Ορθοδοξία και Κολυμπάρι: 2 χρόνια μετά» (όπου κλήθηκε και στο βήμα). Η ημερίδα αυτή (στην οποία παρέστη ως εισηγητής και ο υποφαινόμενος) είναι γνωστό πόσο πολύ ενόχλησε τους Οικουμενιστές με την τεράστια επιτυχία της και τον κόσμο που συγκέντρωσε. Και έτσι λίγο αργότερα τα «Γράμματα Σπουδάματα» κόπηκαν και δη σιωπηρώς, χωρίς να δοθεί όχι μόνο δημοσίως, αλλά ούτε καν στον ίδιο τον Νατσιό κάποια εξήγηση και κάποια σοβαρή δικαιολογία (έξω από αστείες υπεκφυγές). Ούτε καν ενημέρωση, ούτε καν ένα «ευχαριστώ» σε κάποιον που θυσίασε τόσο χρόνο και κατέβαλε τόσο μόχθο όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να πάρει ποτέ ούτε μισό ευρώ έστω για έξοδα μετακίνησης. Χαρακτηριστικό μάλιστα ότι δεν κόπηκε μόνο εφεξής η εκπομπή, αλλά εξαφανίστηκε από τον διαδικτυακό «αέρα» και όλο το πολυετές και πολύτιμο αρχειακό υλικό της. Καταλαβαίνετε τώρα για πόση εμπάθεια και για τι είδους πογκρόμ μιλάμε σε βάρος κάθε… αντιφρονούντος, όταν ένα κανάλι φτάνει στο σημείο να θυσιάζει τη μακράν καλύτερη εκπομπή του (ή μάλλον τη μοναδική, γιατί κατά τα λοιπά εδώ και χρόνια το «4Ε» ΔΕΝ βλέπεται), επειδή ο δημιουργός της τολμά να μιλήσει απλώς για τα αυτονόητα. Κατάντια πραγματική. Αλλά - για όσους ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω μας και δεν αιθεροβατούμε - πραγματικά καμία έκπληξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου