Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

ΞΥΠΝΗΣΤΕ…! ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ…! ΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ…!


Για την σημερινή τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε επέλθει ως λαός και για όλα αυτά που ζούμε μας είχαν προειδοποιήσει εδώ και χρόνια οι Άγιοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας.
Τα καμπανάκια χτυπούσαν, αλλά ποιος μπόρεσε να τα ακούσει.. «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…»
Βλέπουμε και ζούμε μια κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνεται και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς.. Σε πνευματικό, εθνικό, ηθικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση οριακή σαν έθνος και τα μαύρα σύννεφα έχουν πυκνώσει επικίνδυνα πάνω από την πατρίδα μας.
Γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ξυπνήσουμε από αυτόν τον λήθαργο πριν να είναι αργά, για εμάς, για τους ένδοξους προγόνους μας και για το μέλλον και τα αγέννητα παιδιά αυτής της χώρας.
Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια χώρα που δίδαξε πολιτισμό και μετέδωσε τον λόγο του Χριστού σε όλο τον κόσμο. Ας διδαχθούμε λοιπόν από την ιστορία μας και τους Αγίους μας. Πρέπει να κοιτάξουμε «πίσω» για να πάμε ξανά μπροστά. Δεν έχουμε ανάγκη να αντιγράψουμε και να ακολουθήσουμε κανέναν άλλον, παρά μόνο να κοιτάξουμε στα ίσια στον καθρέφτη της ιστορίας μας.
Οφείλουμε λοιπόν να ξυπνήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα, πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας.
Πρώτα λοιπόν πρέπει η αλλαγή να γίνει μέσα στα σπλάχνα της κοινωνίας και ο κόσμος να επιστρέψει στην αγκαλιά του Θεού, αφού μπει στον δρόμο της μετανοίας και της μεταστροφής.
Κάποιος αγιορείτης Ιερομόναχος σε μία σύναξη έλεγε στην αρχή της κρίσης:«Ήθελα να βγω στην τηλεόραση και με την ιδιότητά μου να πω σε όλους τους Έλληνες να βγουν και να επαναστατήσουν, γιατί έβλεπα τι έρχεται.. Αλλά το ξανασκέφτηκα και κατάλαβα ότι αυτό δεν θα είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αν πρώτα ο κόσμος δεν μετανοήσει. Και μόνο αν μετανοήσει θα έρθει το έλεος του Θεού και θα μας σκεπάσει όλους…».
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν πλησιάσουμε ειλικρινά και με πίστη τον Θεό. Να γνωρίσουμε τα μυστήρια της Εκκλησίας μας και να μπούμε κάτω από το πετραχήλι. Να προσέλθουμε με τον ειλικρινή αγώνα μας στο δισκοπότηρο και να κοινωνήσουμε το Τίμιο Αίμα και Σώμα του Κυρίου μας. Για να μας φωτίσει ο Θεός. Γιατί η φώτιση έρχεται μόνο όταν έλθουμε εμείς κόντα στον Κύριό μας και ζητήσουμε το έλεος Του.
Μαγιά σίγουρα υπάρχει και κόσμος που τα τελευταία χρόνια επιστρέφει κοντά στον Θεό , αλλά είναι μια μειοψηφία όλοι αυτοί μέσα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η οικονομική και πρωτίστως η πνευματική, εθνική και ηθική κρίση που περνάμε, είναι η κατάλληλη αφορμή για να επιστρέψει ο κόσμος κοντά στον Θεό και να μπει στην οδό της μετανοίας. Ο Κύριός μας λέει ότι: «Μακάριο τό ἔθνος πού ὁ Κύριος εἴν’ ὁ Θεός τοῦ» και «Τά ἔθνη ἡ δικαιοσύνη τά ἐξυψώνει, ἐνῶ ἡ ἁμαρτία εἶναι ντροπή γιά τούς λαούς».
Ας ευχηθούμε και ας προσευχηθούμε λοιπόν, να καταλάβουμε ότι πρέπει να μετανοήσουμε και να επιστρέψουμε στον Θεό και τότε η Ελλάδα θα δοξαστεί, θα έρθει η ευλογία του Κυρίου και η χώρα μας θα ευημερήσει.
«Η δικαιοσύνη υψώνει έθνος, η δε αμαρτία είναι όνειδος λαών» (Παρ. ιδ-34).

ΞΥΠΝΗΣΤΕ…! ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ…! ΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου