Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ και βίντεο από την μεγαλύτερη Ορθόδοξη λιτανεία στον κόσμο


Σχόλιο ΓτΧτΠτΑ:
Παραθέτουμε το παρακάτω φωτορεπορτάζ, όχι μόνο ως κάτι το ενδιαφέρον για το μάτι, αλλά για να αναλογιστούμε όλοι το πώς οι Ορθόδοξοι Αδελφοί μας θυσιάζουν για λίγες ημέρες την καλοπέρασή τους αλλά και των παιδιών τους, προκειμένου να λάβουν την Ευλογία του Χριστού και του Αγίου Του.
* * * * * 
Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε η φετινή λιτανεία της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Νικολάου Velikoretsky, από την πόλη της Kirov στο χωριό Velikoretskoye, στις όχθες του μεγάλου ποταμού, όπου πρίν από 600 χρόνια έχει ανακαλυφθεί θαυματουργή εικόνα.
 
Η λιτανεία ξεκινά από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Σεραφείμ στο Κίροφ, περνά μέσα από το χωριό Makar, το χωριό Bobino, και καταλήγει στο χωριό Velikoretskoye. Οι προσκυνητές, που συμμετέχουν στην λιτανεία, πρέπει να περάσουν μέσα από τα χωράφια, δάση και βάλτους, διανύοντας απόσταση πάνω από 150 χιλιόμετρα και αντιμετωπίζοντας ποικίλες καιρικές συνθήκες (βροχές, καύσωνες κ.λπ.).
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην φετινή λιτανεία συμμετείχαν πάνω από 30.000 άνθρωποι.
Η παράδοση της πομπής Velikoretsky έχει ιστορία πάνω από έξι αιώνες. Η ανακάλυψη της εικόνας του Αγίου Νικολάου έγινε το 1383. Ο αγρότης από το χωριό Agalakov Krutitsy βρήκε την εικόνα στις όχθες του Μεγάλου Ποταμού, κοντά στο χωριό Velikoretskoye, εξ ου και το όνομα της λιτανείας – Velikoretskaya.
Γύρω στα 1400 η εικόνα στέλνεται,για λόγους ασφαλείας, στην πόλη Khlynov που τότε ονομαζόταν Vyatka, και αργότερα Kirov.
Σε ανάμνηση της εύρεσης της εικόνας του Αγίου Νικολάου, καθιερώθηκε από τα πρώτα χρόνια,η λιτανευτική πομπή στον τόπο της ανεύρεσής της.
Το 1930 η λιτανευτική πομπή Velikoretskaya είχε απαγορευτεί από το κουμμουνιστικό καθεστώς και άρχισε να ξαναπραγματοποιείται το 1989, με ένα πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Νικολάου, καθώς το πρωτότυπο χάθηκε το 1935, όταν καταστράφηκε από τους άθεους μπολσεβίκους ο καθεδρικός ναός, όπου φυλασσόταν.
 
 
πηγή
To είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου