Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Νέος Άγιος στην Εκκλησία μας!

Χαράς Ευαγγέλια! Αγιοκατάταξη Γέροντα της Πάτμου Αμφιλοχίου Μακρή από το Οικουμενικό Πατριαρχείο



Του Αιμίλιου Πολυγένη

Στην αγιοκατάταξη του γέροντα Αμφιλοχίου Μακρή της Πάτμου, προχώρησε σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Να αναφερθεί οτι ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας μίλησε για τον Γέροντα Αμφιλόχιο Μακρή της Πάτμου, τονίζοντας ότι η περίπτωση της Αγιοκατατάξεως του, ευρίσκεται ήδη ενώπιον της Συνοδικής Ειδικής Επιτροπής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την επίσκεψή του στην Εύβοια τον Ιούνιο.
* * *

Σύντομη βιογραφία και συμβουλές του Αγίου Αμφιλοχίου μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ ενώ παλιότερο άρθρο μας για την εθνική του δράση εδώ 
 
 
 

Γερόντισσα Χριστονύμφη, Ι.Μ. Ευαγγελισμού Πάτμου, Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Ο Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής~Αρχιμ. Παύλου Νικηταρά

Ο Γέρων Αμφιλόχιος και η Ι.Μ. Ευαγγελισμού

 

ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΕΒ. ΓΑΝΟΥ & ΧΩΡΑΣ π. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟ ΜΑΚΡΗ


 

 

2 σχόλια:

  1. Με όλο το σεβασμό στον παραπάνω και σε κάθε γέροντα,
    αντιλαμβάνεστε ότι είναι μέσο των οικουμενιστών να κρατάνε τα πρόβατα φιμωμένα και στο μαντρί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί έχετε δίκιο να προβληματίζεστε με αυτά που βιώνουμε από το Φανάρι. Εμάς το μυαλό μας βάζει και άλλα πολύ χειρότερα από αυτό που αναφέρετε. Όμως φρονούμε ταπεινά ότι εκτενέστερες συζητήσεις δεν είναι της παρούσης αυτήν ακριβώς τη στιγμή της χαράς για την Αγιοκατάταξη ενός όντως Αγίου ανθρώπου, του οποίου το βίο έχουμε εκτενώς μελετήσει και που πραγματικά έκανε βίωμα το Παύλειο «ζῶ δὲ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δὲ ἐν ἐμοὶ Χριστός» (Γαλ.2,16-20).
      Προς το παρόν ελπίζουμε ότι θα αποφευχθεί το οποιοδήποτε παρατράγουδο κι ότι ο Θεός σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποίησε τους Φαναριώτες για να κάνουν το δικό Του έργο.
      Τις μεσιτείες του Αγίου Αμφιλοχίου να έχουμε όλοι μας.

      Διαγραφή